A. Banderas – staatsvijand

Het al tijden sluimerende Ibisha is plotseling zeer actief en buitengewoon gewelddadig. Een interview met de inmiddels afgevoerde A. Banderas, door burgemeester Tranqer weggezet als “Enemy of the State”.

Mijnheer A. Banderas, wat is er aan de hand?

Ik was niet aanwezig bij de start van de handelsperiode. Toen ik een paar uur later online kwam en om me heen keek zag ik dat er geen ijzerhandelaar was, maar slechts een IJzer MV. Ik had al aangegeven in het Paleis een hoofdproduct te willen doe, dus de keuze lag voor de hand.

Dat vond de eigenaar van IJzer MV vast niet leuk?

Dat kan je wel zeggen, ik werd meteen bedreigd. Ik heb aangegeven dat hij zich geen zorgen hoefde te maken, dat ik niet van plan was heel actief te zijn en dat ik zijn prijs zou respecteren.

Klinkt redelijk, maar toch moet er iets gebeurd zijn?

Ik verkocht bijna niks, maar dat was ook niet vreemd, want ik was er niet veel. Ik was wel zeer verbaasd om vast te stellen dat de IJzer MV 1 cent onder mij was gaan zitten. Daarop heb ik mijn prijs met 50 cent verlaagd. Ik werd meteen aangesproken op het “verspillen van grondstoffen”.

Was dat ook zo?

Mijn omzet was toen The Miniconomist uitkwam slechts 10 procent van de IJzer MV, terwijl ik ook nog eens de helft van mijn omzet te danken had aan toeristen.

Niet iets om je druk over te maken, toch zijn ze op Ibisha erg boos omdat je alle boomkavels zou hebben opgekocht. Hoe zit dat?

Ik merkte dat ik steeds werd ingesloten door de houthandelaar en dat er niet veel hout was op Ibisha. Als zeer ervaren en vaak behulpzame inwoner is het niet moeilijk om aan een nieuwe kavel te komen, als je wordt ingesloten. Ik heb toen van al het geld dat ik had 100 boomkavels gekocht, zodat ik nog een tijdje kon blijven handelen. Als ik dat niet had gedaan zou de houthandelaar het naar mijn inschatting zeker zelf hebben gedaan.

Dat zijn dus zeker niet alle bomen, maar inmiddels is het bos op Ibisha wel verdwenen (net als alle andere grondstoffen), is hierdoor het eiland vastgelopen?

Nou nee, de houthandelaar is inmiddels verhuisd naar Zwollar en de burgemeester zorgt voor transport.

Dus die kavels van jou hadden ze helemaal niet nodig. Voelde je het geweld aankomen?

Toen ik ineens een kruitimport zag staan, terwijl dat op Ibisha al tijden niet meer is gebeurd was ik wel op mijn hoede en heb ik een paar vesten gekocht. Ook heb ik me, toen me duidelijk werd dat ik afgevoerd moest worden, in een huis in Roebelarendsveen verstopt.

Dat heeft niet geholpen. Weet je wie achter de aanslagen zit?

Ja, Ik heb contracten gezien van Tranqer met goed goud en Mukyrlax met Giulio Alvarez. Daarnaast weet ik uit getuigenverklaringen dat een aantal bommen afkomstig waren van Tranqer, de burgemeester.

Je bent dus staatsvijand, dat is wel duidelijk. Keer je na je faillissement nog terug?

Ik woon en handel al vijf jaar in Ibisha, Ik heb nooit ergens anders gewoond. Vorige periode was ik zelfs voor het eerst burgemeester en ik maak al tijden deel uit van de “Leadership”. Ik ga nog eens goed nadenken over mijn fouten en of het verstandig is dat ik nog terug kom.

Namens de redactie spreek ik de hoop uit dat we A. Banderas nog veelvuldig in Ibisha en de top 10 mogen verwelkomen!