Tweede burgemeester in de criminaliteit

Voor de tweede maal deze handelsperiode is een burgemeester op het slechte pad geraakt. Deze keer ging het om een Cyberische burgemeester die zich een aanzienlijke hoeveelheid geld van een Ibishaans handelaar eigen maakte.

Na de schimmige bewegingen van Tranqer, burgemeester van Ibisha, in de onderwereld van onze Federatie is nu ook traag begrip, burgemeester van het Cyberische Roebelarendsveen, in het bezit van een criminele status. Zondag jongstleden sloeg traag begrip zijn slag, toen hij Mukyrlax tot zeventien maal toe beroofde in een tijdspanne van een goed half uur. Geschat wordt dat er voor meer dan 35.000 I-Shell op onrechtmatige manier van eigenaar wisselde.

Er kwamen onmiddellijk na de gebeurtenissen weinig negatieve reacties vanuit het publiek, en vermoed wordt dat dit te maken heeft met de Ibishaanse planeconomie, die Zwollar als één van de nieuwe locaties heeft aangeduid voor het importeren van grondstoffen. Mukyrlax is van oorsprong dan ook een Ibishaans handelaar, die naar Cyberië uitgeweken is om de slinkende voorraad hout van zijn thuisstad aan te kunnen vullen.

“Gaat lekker met de burgemeesters deze handelsperiode”, was de eerste reactie van het slachtoffer. Gevraagd naar wat de motivatie van traag begrip kon zijn, zei hij simpelweg dat hij zich niet in zijn huis bevond op het moment van de roofovervallen. “Gelegenheid maakt de dief.”

Verder had Mukyrlax geen commentaar.