Overzicht: onderwijs

In de Federal Union sleept al 140 dagen een discussie aan over de staat van het onderwijs in de Federatie. Tijdens de start van de discussie was er inderdaad een zekere braindrain aan de gang, waarbij gediplomeerde inwoners steeds meer uit het straatbeeld verdwenen, maar hoe is de situatie nu? Uw reporter ging op op zoek naar antwoorden.

In Cyberië is de nodige infrastructuur voor onderwijs sinds het begin van deze handelsperiode weer aanwezig en de gevolgen zijn duidelijk. Waar Virtuaans President Bleech in de Federal Union aanvankelijk zijn twijfel nog uitsprak over dit systeem heeft het zich intussen bewezen. Afgelopen maandag stond de teller op 16 uitgegeven diploma’s en opvallend is dat de trend duidelijk is om meer dan één diploma te behalen. Cyberië heeft dan ook 6 nieuwe Lawyers, 3 Priests, 2 Officers, 3 Teachers en 2 Bodyguards. Een enorme verbetering, maar het is opvallend dat het diploma Officer, doorgaans een instapfunctie en vroeger een absolute vereiste voor kandidaat-Officers, het minst behaalde diploma is. Verbazend, aangezien Cyberië recent geplaagd werd door een golf bomaanslagen en er toch een verhoogd aantal Officers gevraagd en reeds aangesteld is, en we ons slechts kunnen afvragen of deze nieuwe generatie Officers wel degelijk onderwezen is.

Virtua heeft al enige tijd een onderwijssysteem en ook deze ronde bewijzen de Virtuanen een intelligent volk te zijn, met 12 toegekende diploma’s. Hier zijn verdere studies duidelijk een must, aangezien Bleech en lindapinda86 elk goed zijn voor niet minder dan 5 diploma’s elk. Met 3 Officer- en 2 Bodyguard-diploma’s doen ze het op veiligheidsvlak net iets beter dan de Cyberiërs, maar de vraag blijft ook hier of het voldoende is om nieuwe inwoners instroom te geven in de lokale veiligheidsdiensten met voldoende opleiding. De mogelijkheden zijn er duidelijk, maar ook in deze lijst missen we de nieuw ingewekenen en zien we teveel veteranen die van het onderwijs gebruik maken.

Digitalië heeft nooit veel op gehad met onderwijs, en los van enkele Editors is er dan ook geen enkel diploma te vinden in beide steden. Een punt van trots voor veel inwoners, aangezien ze zelf best trots zijn aan het complete gebrek van bureaucratie in hun land. Een zeldzaam geval, volgens experts, waar onderwijs geen enkele meerwaarde heeft.

Ibisha is al enkele handelsperioden educationeel op de dool. Ondanks het feit dat Marcello Alvarez in Cyberië verschillende diploma’s behaald heeft (waaronder Priest, Lawyer en het broodnodige Teacher) lijkt het onderwijs er nog steeds niet op gang te komen. De handelsperiode is echter nog jong, en dus valt er nog te bezien wat Tranqer, Marcello Alvarez en CIT uit hun mouw kunnen schudden. Zullen Teachers, net als hout, olie en ijzererts, de volgende grondstof zijn die Ibisha importeert? We zullen het zien.

Tot slot nog een klein overzichtje van het aantal gediplomeerden in de Federatie:

Lawyer: 17
Officer: 13
Teacher: 11
Priest: 8
Bodyguard: 12

Opmerking: bovenstaande cijfers zijn ongeacht de activiteit van spelers en exclusief Federal Government, die standaard alle diploma’s in handen heeft.