Het Profiel van… A Lontra

Het politieke beest A Lontra behoeft nauwelijks een introductie. Met zijn indrukwekkend palmares aan Mayor-benoemingen en achievements, zijn invloed in de Cyberische nationale politiek en een overwinning op zijn naam met een waarde van meer dan 600.000 I-Shell is hij dan ook iemand die zijn strepen al verdiend heeft.

Wij vonden hem in zijn thuisstad Zwollar en stelden hem bloot aan een spervuur van vragen.

Rats!: Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

A Lontra: Laat ik dat doen met drie woorden waarvan veel mensen me waarschijnlijk zullen herkennen: Zwollar, mayor, achievements

R: Op een schaal van 1 tot 10, hoe succesvol vind je de economische prestaties van jouw land en waarom?

AL: Dit verschilt nogal per ronde en is mede afhankelijk van de prestaties van andere landen. Onder andere de beheerder van de staatskas en momenten van subsidies spelen hierbij een aanzienlijke rol. De afgelopen rondes heeft Cyberië het goed gedaan wat dat betreft.

R: Zelfde vraag, maar dan op cultureel vlak?

AL: Dat hangt er vanaf wat je onder Cyberische cultuur schaart. Buiten wat veranderingen in het politieke systeem afgelopen perioden, is er volgens mij niet heel veel veranderd. Of dat succesvol is, is lastig te zeggen, het geeft in ieder geval wel continuïteit.

R: Wat vind je van jezelf als Mayor?

AL: Ik krijg er vrijwel nooit klachten over en heb natuurlijk de nodig ervaring. Dus over het algemeen ben ik tevreden met mijn eigen functioneren.

R: Welk hoofd van staat vind/vond je het meest capabel en waarom?

AL: Joep Eerlijk, met zijn enthousiasme en vernieuwende ideeën, zorgt hij altijd voor wat verrassends. Helaas speelt hij op het moment van dit interview niet mee.

R: Wie is in jouw ogen de grootste inwoner van de Federatie, die op dit moment nog actief is?

AL: De grootste inwoner is lastig te definiëren. Je kan kijken naar status of puur naar handelskwaliteiten. Qua status in Cyberië vind ik Plastic dame een van de grotere inwoners. Ondanks dat ze nooit een reguliere handelsperiode gewonnen heeft, kent bijna iedereen haar vanwege haar fameuze chatberichten. Qua handelsprestaties vind ik persoonlijk gelaarsdekat1 het grootste. Hierbij kijk ik wel een beetje door een Cyberische bril omdat ik nooit in een ander land heb gewoond.

R: Welke inwoner uit het verleden zou je echt eens graag terug zien?

AL: Er zijn heel veel inwoners die ik graag terug zou willen zien. Maar om er even een uit te lichten, zeg ik mariadoc. Ik kon altijd erg genieten van zijn manier van politiek voeren. Met als topstuk het reglement van orde voor het parlement.

R: Wat is volgens jou het mooiste initiatief van de afgelopen perioden?

AL: Uiteraard vind ik mijn eigen initiatief de MC Cup een mooi initiatief. Om heel eerlijk te zijn kan ik momenteel ook geen andere soortgelijke initiatieven bedenken die de afgelopen periodes zijn gedaan.

R: Elke yin heeft zijn yang, wie is de jouwe?

AL: Hubinho1 is mijn vaste handelspartner in Zwollar

R: Wat vind je persoonlijk je eigen, mooiste prestatie?

AL: Dit is toch de winst in handelsperiode 121. Soms moesten we tot 3:00 in de nacht wachten voordat Joep Eerlijk eindelijk zijn productielijn weer opstartte! Maar het werkte uiteindelijk wel.

R: En de bonusvraag: wiens profiel zou je graag eens in The Miniconomist zien?

AL:Het profiel van Plastic dame lijkt me bijzonder interessant