Handelsperiode 148: het politieke stelsel

De tweede editie van The Miniconomist is er alweer, en dat wil zeggen dat de politieke stoelendans toch echt is afgelopen. Wie zit waar en wat doen ze daar?

Voor een volledige uitleg over de politieke stelsels verwijs ik graag naar het eerste artikel in deze reeks hier.

De burgemeesters hebben hun werk al gehad: in Digitalië werd er vorig weekend nog van stoel gewisseld, de kavelstaat is er ook al even penibel, Rokta draait dan weer mee in een nieuw samengestelde Hoge Raad en martijn5 ging al enkele malen bij de Federals aankloppen. Wie draagt nu waar de groene sjerp?

Monapoli: loco_tazz

El Peso: jeroentje312 (vervangt Rats! sinds afgelopen weekend)

Roebelarendsveen: Leonardo_Alvarez

Zwollar: A Lontra

Kronenburg: martijn5

Cashington: MoonPoker

Nasdaqar: Rokta

Centropolis: Shadandi

Ibisha: Giulio Alvarez

Voornamelijk oudgedienden zoals A Lontra, jeroentje312 en loco_tazz die weer op post verschijnen, evenals leden van de Alvarez-clan die het in Ibisha en Roebelarendsveen voor het zeggen hebben.

Nationale politiek: Cyberië

De oudste natie en jongste democratie van de Federatie hoefde zich eind vorige handelsperiode nergens voor te schamen met uitstekende resultaten voor vele inwoners en een krachttoer van een heel pak inwoners van Kronenburg die de top 20 binnendrongen.

Na geen al te charmante start, waarin veel gediscussieerd werd rond de aanstelling van een Vicepresident en waar zelfs een uitspraak van de Internationale Rechtbank aan te pas kwam, zijn de Cyberische zetels volgens hetzelfde politieke model als vorige Handelsperiode gevuld.

De huidige President: Ralgon
De huidige Vicepresident: jorref
Gouverneurs:
– Roebelarendsveen
: Troel
Kronenburg: jackot
– Zwollar: Tresias Aegirsson

Ook hier zien we heel wat ervaring bij elkaar, die ondanks de ruwe start toch enige vooruitgang kunnen boeken.

Nationale Politiek: Digitalië

De simpele geneugten van het leven, daar draait het al eeuwen om in Digitalië. Vreemd genoeg wil dat deze handelsperiode zeggen dat er erg stabiel gehandeld wordt, met verschillende grote namen die vorige week al in de top 26 omzetten verschenen, en erg weinig aan criminaliteit gedaan. De politiek is er evenzo stabiel, met Koning Minimize die de kroon nog steeds draagt en zich omringd heeft met oudgedienden.

You know me is er Senator voor Propaganda, hubinho Hofmeester en Switzisch draagt de titel van Senator voor Algemene Staatszaken. Deze drie heren vertegenwoordigen meer criminele, handels- en Digitaliaanse ervaring dan de meeste andere triumviraten, en kunnen dus samen met Koning Minimize rustig regeren.

Tot dusver zijn er geen wetsvoorstellen of aanpassingen naar voor geschoven, en in ware Digitaliaanse stijl wordt ook verwacht dat dit het status quo zal blijven voor de resterende anderhalve week.

Nationale Politiek: Virtua

Om dan toch terug te keren naar een democratie springen we even over de rivieren heen naar het Engelstalige Virtua. Met een hele hoop failliete inwoners en magere prestaties op economisch vlak heeft Virtua na handelsperiode 147 toch wat goed te maken.

Op politiek vlak gaat het op dit moment niet veel beter: President pinusczÂis er nog niet in geslaagd een volledige of zelfs maar partiële Council bij elkaar te rapen. Door Federale tussenkomst werd Twisted_Jonny Vicepresident, die prompt reageerde met volgend statement:

I have no idea wtf I’m doing (Council Public, 18/02/16)

Het blijft nog maar de vraag of deze situatie zich de komende weken of zelfs handelsperiodes kan rechten…

Nationale Politiek: Ibisha

Eilandstaat Ibisha mocht vorige periode enkele mooie resultaten neerpennen, met Tranqer die de overwinning met anderhalf miljoen I-Shell op een boot richting het Palacio Presidencial mocht zetten. Daarnaast is er een groeiende beweging op het eiland om verder te gaan als de staat Yenville, met de Blue State Banner (hieronder afgebeeld) als nationale vlag.

View post on imgur.com

Deze teruggreep naar de verloren gegane Cyberische stad is geen toeval, als we kijken naar de samenstelling van de Ibishaanse regering: de huidige Ibishaanse President: Marcello Alvarez, burgemeester/Advisor: Giulio Alvarez, Advisor: Minerva Alvarez.

De familie Alvarez, die oorspronkelijk heer en meester waren in het Cyberische Yenville, maakten vorig jaar hun terugkeer en na enkele stevige handelsperiodes, waarin steeds meer familieleden begonnen op te duiken, hebben ze nu dus Ibisha in handen.

Welke afloop de stemming heeft gehad moeten we nog afwachten, maar het zou in elk geval een interessante dynamiek geven…