Podje wordt genaaid, of een avond op stap met de elite

Ik wandel op deze kalme avond een bar in El Peso binnen. Niet echt mijn stamcafé, daarvoor is het allemaal iets te onguur, maar in een hoek ontdek ik toch enkele bekende gezichten. ikenco, Troel, Podje, loco_tazz, Technix en Ralgon bezetten er een tafel of twee.

Rats! schrijf daar nog eens wat over!”, pikt Podje in op een volledig gesprek dat ik gemist heb, “en noem dat artikel dan maar “Podje wordt genaaid!” “Door mij!”, doet ook Troel een duit in het zakje.

Ik ben duidelijk te laat om deze vrolijke meute, die stuk voor stuk tot de elite van onze Federatie behoren, nog in te halen als het aankomt op het verbruik van alcohol.
loco_tazz heeft er intussen niets beter op gevonden dan Podje de mond te snoeren door hem met stoel en al naar een andere tafel te sleuren. Ik trek mijn mond open om te vragen wat er gebeurt, maar het volgende moment sleurt hij ook mijn stoel, met mij erop, naar een lege tafel. “En nu mooi zwijgen jij!”

Tegen de tijd dat ik mijn stoel terug heb kunnen zetten is het onderwerp al gewisseld. Podje maakt ikenco duidelijk dat hij zijn winstkansen door de Federals gekelderd ziet worden. ikenco biedt er in eerste instantie weinig aandacht aan, tot Podje opteert om iedereen om te kopen met copieuze hoeveelheden alcohol. Een verrassend aantal “correcties” van balansen lijkt in aantocht, tot loco_tazz bij ikenco in het gevlei probeert te komen door hem dubieuze complimentjes te geven.

Een moment van twijfel, en plots escaleert de hele boel. Een bargevecht met een paar willekeurige bezoekers ontstaat, terwijl ze zwalpend van dronkenheid pseudo-tactische zinnen bralden. “Go go gadget copter!”, schreeuwt Troel terwijl ze een stoel richting een onschuldige oma met een koffietje gooit. Het ding versplintert gelukkig ver boven haar hoofd en iets naar links, waardoor stukken hout tot bij Podje kaatsen, die in een hoekje een grote zak chips zit te verorberen.

“Is dat een vagina-soep?” bralt Troel tegen ikenco, die verward op zoek is naar wat hij een ‘ward’ noemt en wijst naar de barman. “Daar loopt een Le Blanc!” De barman is tegen de 70 en heeft niet bepaald een treffende gelijkenis met de Friends-acteur. “Hij komt, hij komt, die lieve goede Pils”, zingt Ralgon vrolijk.

ikenco heeft zijn chill weer gevonden en maant het hele gezelschap aan om te relaxen met de poëtische woorden “relax, relax…”. “Help, ik word gepakt!” schreeuwt Podje, die in de vestiaire aan het vechten is met een uitzonderlijk lelijke bontjas.

Troel vertrekt even naar buiten en komt een tiental minuten later weer binnen, terwijl ze een ongelukkige passant aan zijn arm meesleurt. De arme jorref weet niet wat hem overkomt en kan eerst geen woord uitbrengen.

Ralgon neemt hem even apart om de situatie uit te leggen, terwijl hij flessen Kronenburgs bier bestelt door onduidelijk met zijn vrije hand signalen te geven aan de barman.

Troel en Podje hebben zich afgezonderd om ruzie te zoeken met enkele bizar geklede types. loco_tazz en Technix zijn intussen huisjes aan het bouwen van rommel die ze op de tafel gevonden hebben.

Ik besluit mijn schrijfblok maar aan de kant te leggen en bestel uit nostalgie enkele halve liters VirtuAle om mee in de stemming te komen.

Prosit.