Cup Cover: Credits voor Miniconomy

Voor de eerste keer in de afgelopen negen handelsperiodes, werd afgelopen handelsperiode de 100% grens qua credituitgaven weer geslecht. Wat de invloed van de MC Cup is op deze uitgaven is niet bekend. Echter zijn er wel een aantal handelaren die behoorlijk aan hun criminele carrière hebben getimmerd afgelopen periode. Dit zal de credituitgaven uiteraard geen windeieren hebben gelegd. Voor de vierde handelsperiode waren de uitgaven hoger dan de voorgaande handelsperiode.

Eén van de handelaren die zijn punten met name binnenhaalt met criminaliteit is Marcello Alvarez. Tot nu toen wist hij twee keer de verkiezingen in Ibisha te winnen, door de enige kandidaat te zijn. Tevens bleek hij tweemaal de grootste crimineel van de handelsperiode te zijn. Tot nu toe heeft hem dit een 4e positie in de ranking opgeleverd. Hij moet beide rondewinnaars loco_tazz en Tranqer voorlopig voor zich dulden. Ook martijn5 blijft met zijn constante handelsprestaties momenteel in de top 3 staan. Voor Marcello Alvarez zal het dus zaak zijn om punten te blijven scoren in de criminaliteit. Op handelsgebied heeft hij tot nu toe nog niets laten zien. Zijn alleenheerschappij in Ibisha helpt hem tot nu toe aan een constante 18 punten per handelsperiode. Hiermee lijkt hij een kandidaat voor een positie bij de beste 3. Of het echter genoeg is om de MC Cup te winnen, is de vraag.

In de huidige periode lijkt het er op alsof Tranqer wederom punten gaat pakken. martijn5 lijkt het wat rustiger aan te doen, waardoor zijn kansen om de koppositie over te nemen zijn geslonken. Mijn voorspelling voor deze periode is dan ook dat er een aantal handelaren die lager staan, veel punten zullen gaan scoren. Dit zal de subtop van de lijst overhoop kunnen gooien, echter verwacht ik in de top voor deze periode weinig grote verschuivingen.