Resultaten handelsperiode 148

Handelsperiode 148 was er eentje vol avontuur, debatten en interessante ontwikkelingen. Tijd voor een analyse dus.

Helemaal aan de top prijkt loco_tazz, die van zijn 58ste eindnotering meteen ook zijn eerste overwinning kon maken. De man die in zijn carrière al minstens 30 inwoners van onze Federatie naar het faillissement dreef kon een eindwaarde van goed 673.762,71 I-Shell op zijn naam zetten en brengt daarmee de overwinning naar het Digitaliaanse Monapoli. Daarmee is de winnaar voor het eerst sinds handelsperiode 142 een Digitaliaan (The King 2 bracht toen de titel naar El Peso), en voor het eerst sinds handelsperiode 119 een Monapolitaan (ikenco was toen met een waarde van 574.928,75 I-Shell de grootste).

loco_tazz: “Ik wil sowieso zeggen dat dit niet mogelijk was geweest zonder mijn landgenoten, die tot de laatste dag stevig gehandeld hebben. Verder is dit natuurlijk mijn eerste overwinning en ook de eerste voor Digitalië in tijden weer dus dat is extra speciaal. We hebben er 6 handelsperiodes over gedaan om er weer één te winnen, laten we hopen dat het dit keer iets sneller zal zijn (lacht).

Op de tweede plaats vinden we Tranqer terug, de man die vorige periode nog de overwinning naar Ibisha sleurde met een dominante anderhalf miljoen I-Shell. Zijn terugkeer naar het Digitaliaanse El Peso ging niet onopgemerkt voorbij, zeker omdat hij niet minder dan 10 MV’s op zijn naam had staan en zijn eigen magazijn erg weinig produceerde door een nieuwe tactiek, waarbij hij met skills goochelde, goedkoop toeristenproducten inkocht en weer doorverkocht met een mooie marge.

Tranqer: “Doorverkoop werkt. En torens zijn in het nadeel van toeristenhandelaars. Vorige handelsperiode was het 12 dagen toeristenhandel, en dan puur torens en MV’s. Ik wil weer voor MV’s gaan, maar te weinig tijd.”

De bronzen medaille was deze keer voor niemand minder dan Troel, vorige handelsperiode nog Gouverneur voor Roebelarendsveen en huidig President van Cyberië. Als lid van de Downgradepartij is ze sinds de val van het Cyberische Keizerrijk niet meer weg te denken uit het politieke pantheon, maar ze vond blijkbaar nog genoeg tijd om een indrukwekkende eindwaarde op haar naam te zetten, de hoogste voor haar land met 354.794,48 I-Shell en meteen ook de eerste voor Kronenburg.

Ook de volgende twee plaatsen staan op naam van Cyberiërs: Crazy Pietje (naar verluid een alter-ego van de legendarische Podje) en eeuwige top 10-bewoner martijn5 vervolledigen de top 5 met resp. 308.777,63 en 296.902,52 I-Shell voor Zwollar en Kronenburg.

martijn5: “Mijn plan heeft gefaald… (lacht) Het is leuk dat er meer landen wat actiever zijn, alleen het ingrijpen van de Federals met de Chinese import-producten was natuurlijk voltrekt onzin. Verder denk ik dat grondstoffen beter in balans moet zijn, want mijn indruk is nog steeds dat Ibisha en Digitalië een groot voordeel hebben. Overigens moet een goede stad ook in staat zijn zonder diamantdeal de kavelstaat goed te houden.

Mukyrlax, die de handelsperiode ervoor nog één van de hoofdverantwoordelijken was voor het aanvoeren van de immense aantallen grondstoffen voor de economische machine van Tranqer, zet de hoogste score voor Ibisha neer, met een 6e plaats ter waarde van 251.869,18 I-Shell.

Rats! mocht dan weer voor het eerst in jaren een competitieve eindscore neerzetten, met net iets meer dan een kwart miljoen I-Shell op zijn naam en een 7e plaats. De tweede top 10-notatie nog maar voor de schrijver die al 61 handelsperiodes in de Federatie vertoeft.

De 7de en 8ste plaats zijn niet alleen alle twee voor Virtuanen, maar ook nog eens alle twee voor inwoners van Nasdaqar. Voormalig High Council-lid Rokta en veteraan viraxje verdedigden Virtua’s eer met eindwaardes die nauwelijks 3.000 I-Shell van elkaar verschilden.

De top 10 wordt afgerond met de best scorende inwoner van Roebelarendsveen: Flapdrol. De 231.924,05 I-Shell op zijn naam zorgden ervoor dat ook de meest zuidelijk gelegen stad van Cyberië iets te vieren had.

Giulio Alvarez is met een 11e plaats ter waarde van 224.968,03 I-Shell de tweede Ibishaan en de eerste telg van de beruchte Alvarez-clan die zich roert in de hoogste regionen, gevolgd door huidige Pesoaans burgemeester nasi (201.082,67 I-Shell), de Kronenburgse zwabber (183.073,42 I-Shell) en de derde Nasdaqariaan in de top 20: V. Turner (155.378,59 I-Shell).

De 15e plaats was voor KINGKOEVOET, waarmee El Peso voor de tweede handelsperiode op rij de hoogst scorende beginner én de hoogst scorende leerling voortbrengt. KINGKOEVOET, in de wandelgangen KK genoemd, is intussen al persona non grata verklaard door burgemeester nasi, maar dat zal de jonge inwoner worst wezen. Met een waarde van 142.307,64 I-Shell en een eerste top 20-plaats op zijn naam zijn zijn eerste wapenfeiten al realiteit geworden, we kijken met argusogen naar de toekomst van deze turbulente nieuwe Pesoaan.

Tobilo haalt met een 16e plaats (141.054,73 I-Shell) de eerste score voor Cashington binnen, gevolgd door alweer een Kronenburger, jorref (131.759,49 I-Shell), en de eerste eindwaardering voor Centropolis op naam van pinuscz (124.405,90 I-Shell).

Opvallend aan de bodem van de top 20: 4 Kronenburgers die er voor de laatste paar plekjes strijden. Achtereenvolgens zien we fisher (121.652,54 I-Shell, goed voor een 19e plaats), Plastic dame (114.225,39 I-Shell, 20e), dalor (mist op een haar de top 20 met 111.680,73 I-Shell) en vrx (die de aansluiting met de top 20 kwijtraakte en genoegen moest nemen met 105.579,55 I-Shell voor een 22e plaats).

Huidig President AynRand van Virtua had dit te zeggen over de resultaten:

“We had a small handful of Canadian students who did well, one who made top 25. New players can always succeed in Virtua because of our helpful community. We hardly had any assistants on last round, and yet we were still successful in helping those who were struggling or had questions”

Ook deze keer kijken we naar de andere kant van het spectrum: de inwoners die de afgelopen handelsperiode niet overleefden. Wat meteen opvalt is dat van de 11 bekende faillissementen, er slechts 2 ook echt op een negatief saldo afklokten.

Sharper kreeg het in zijn eerste eindnotering al meteen het hardst te verduren en moest genoegen nemen met -2.357,41 I-Shell. Ook tijni zag zijn gemiddelde nettowaarde afzakken door zijn eindwaarde van -1.577,10 I-Shell.

Naast tijni zagen ook MR traag, Mukyr, ayy lmao, zwoerdar, timzhw, transfr12 en trek3700 hun verblijf in Digitalië ingekort worden, zij het met een positief saldo dat schommelde tussen 8.047,04 I-Shell (waarmee Mukyr nog een 137e plaats had kunnen halen) tot 59,96 I-Shell (voor trek3700). Over die laatste werd bekend dat hij bij de verkeerde mensen uit de winkels stal, en die namen hem dat duidelijk niet in dank af.

Duidelijk is dat Digitalië de reputatie om gevaarlijk te zijn toch weer waarmaakte: hoewel het merendeel van de ontploffingen in Virtua en Ibisha plaatsvonden mocht de bakermat van de criminaliteit dik 70% van de faillissementen claimen, gevolgd door Ibisha (net geen 20%) en MerchantZ die als enige Virtuaan ten onder ging.

Van de 927 mensen met een eindnotering eindigden er 31 met een negatief saldo zonder failliet te zijn, Niet minder dan 267 inwoners eindigden met minder dan 1.000 I-Shell en in totaal 582 inwoners (62,78% van alle inwoners) slaagden er niet in om hun beginkapitaal te verdubbelen.
121 inwoners (13,05%) wisten daarentegen wel hoe ze van 1 I-Shell er 10 moesten maken, terwijl 80 (8,63%) nog eens dubbel zo goed waren en wisten van hun initiële budget van 1.000 I-Shell er 20.000 of meer te maken.

Een actieve, succesvolle periode, die als een focusmoment zou kunnen dienen, een repetitie. Met handelsperiode 149 op volle toeren kan de Federatie wel eens een aanloop aan het nemen zijn voor een legendarisch jubileum in handelsperiode 150…