Het Profiel Van… viraxje

Vandaag het profiel van een man wiens bloed in blauw en geel stroomt: viraxje, een Virtuaan die al sinds handelsperiode 42 Cashington, Nasdaqar, Centropolis en vroeger Gold Coast op het juiste pad houdt als Officer, Consul, burgemeester, President en in geval van nood zelfs als Criminal Mastermind.

Ik vond hem aan zijn bureau, waar hij de burgemeester-taken voor Nasdaqar even op zij wist te leggen om mij te woord te staan.

Rats!: Hoe zou je je activiteiten deze handelsperiode in 3 woorden beschrijven?

viraxje(lachend) Fail, er is al genoeg misgegaan! De andere woorden zijn toren en export.

R: Op een schaal van 1 tot 10, hoe succesvol vind je de economische prestaties van jouw land en waarom?

v: Een 7, we handelen best aardig maar er zijn veel te weinig handelaren.

R: Zelfde vraag, maar dan op cultureel vlak?

v: 7, Tuned verzorgt deze periode wat activiteit met Temple of Tuned, normaal is er altijd de Pub maar dit is een welkome, soms hilarische, afwisseling.

R: Welk hoofd van staat vind/vond je het meest capabel en waarom?

v: Ik houd me al een tijdje niet zo meer bezig met landelijke politiek, internationaal dus helemaal niet…ik zou de 4 staatshoofden niet kunnen noemen zonder het na te moeten kijken.

R: Wie is in jouw ogen de grootste inwoner van de Federatie, die op dit moment nog actief is?

v: Podje, gezien ik politiek niet meeneem in mijn beschouwing, kom ik qua handelen op Podje uit, handelt top 3 en doet dat correct.

R: Welke inwoner uit het verleden zou je echt eens graag terug zien?

v: Er zijn heel veel spelers die ik graag terug zou zien, met name spreek ik dan van oud Virtua, spelers als Riemer, mixer, markallen3 was een leuke nu helaas uitgestorven groepje, kan me herinneren dat jij er ook was. Zijn overigens vele namen die ik daar vergeet. Apple, White Queen, Virtua is naar mijn gevoel meer aan vaste spelers kwijt geraakt als de meeste andere landen.

R: Wat is het beste advies dat je kan geven aan nieuwe inwoners?

v: Vraag lekker rond op de chat, er is altijd wel iemand die je op weg kan helpen.

R: Elke yin heeft zijn yang, wie is de jouwe?v: Uhm. Wisselwerking tussen spelers is altijd mooi als dat lukt, deze periode is Likemyitem weer terug dus loopt dat weer soepeltjes. Wat een k**vraag (lacht)

R: Wat vind je persoonlijk je eigen, mooiste prestatie?

v: De eerste keer de ronde winnen was het leukst. Was die ronde al redelijk snel duidelijk dat het tussen sandertje19 en mij zou gaan, dacht enkel dat hij veel dichterbij zat.

R: En de bonusvraag: wiens profiel zou je graag eens in The Miniconomist zien?

v: Zou graag meer Engelse profielen zien, vNews heeft het zwaar in Virtua en publiceert niet meer. Tobilo bijvoorbeeld.