Persbericht na het overlijden van Tranqer

Rustig aan deelnemen in de Federatie staat niet echt in mijn woordenboek. Ofwel test ik wat zaken, ofwel investeer ik continu al mijn centen om de economie te ondersteunen. Een middenweg ken ik niet. Dit is nu in mijn gezicht teruggespat, met een faillissement als gevolg. Als het CBI het niet kan, kon het enkel op deze manier denk ik dan.

Het gekste plan ooit

Deze handelsperiode ging mijn gekste ooit worden: 100.000 scheppen produceren door meerdere 200 squst megashops te bouwen en daarnaast continu alles in torens investeren. Het ging best vlot. Eerlijk gezegd ging het boven mijn verwachtingen.

4x200sq mega’s meer dan broodnodig

75.000 ijzererts wist ik voor de ijzerboer te verzamelen zodat zijn handel niet stilviel. Als zijn erts op was, kwam hij bij mij langs. Zo was er een dag waar ik 20.000 erts van Tresias Aegirsson inkocht en stockeerde in mijn shops.

Dagelijks bouwen van torens ging richting 150-200 per dag. De inkomsten van de torens stegen ook elke dag, waardoor ik steeds meer kon bouwen per dag.

5.000 scheppen wist ik dankzij deze torenbouw dagelijks te produceren. Ik gok dat ik op het moment van mijn faillissement gaan net geen 60.000 er gemaakt had.

Abrupte stop dankzij loco_tazz (maar ook mezelf)

Winstgevend jatten kan ik af en toe niet laten. Een winkel zonder beveiliging maar met electra, wordt af en toe wel eens door me leeggehaald. Maar de opbrengst van het stelen komt de handel ten goede, het verdwijnt weer in de economie en ik kan er een tiental extra torenlevels mee bouwen. Ook op een zonnige vrijdag, waar ik merkte dat loco_tazz een vijftal extra schuurtjes had gebouwd zonder beveiliging. Een tiental squst ging algauw richting mijn warenhuis. Ik was die dag ook zo idioot nog eens mijn speelstijl te benadrukken, alles investeren en geen reserves oppotten.

Risico’s in de torenbouw

Hoewel er meerdere mogelijkheden zijn om te wreken, koos loco_tazz voor de meest ongelukkige. Pijnlijk te zien hoe ik hem vorige periode hielp aan zijn rondewinst met 9 MV’s maar hij een periode nadien kiest voor de Digitaliaanse oplossing pur sang. Al kan ik het hem niet kwalijk nemen, mijn speelstijl zorgt voor een hele lage cashwaarde, iets wat in Digitalië sneller wordt afgestraft maar evengoed in het buitenland had kunnen gebeuren. Dat de 1% regel enkele uren voor de schietpartij werd ingevoerd, en ik me er niet op had voorbereid is enkel een voetnoot.

Terug met de voeten op de grond

Noodzakelijk ben ik niet, MV’s nemen mijn handel over en de investeringen blijven rondgaan. Harde feiten die me doen nadenken dat de Federatie me soms te hard vastgrijpt en me in het echte leven doet achterna hollen. Harde feiten die me doen nadenken dat ook zonder mijn aanwezigheid doodleuk gehandeld wordt.

Conclusie

Ik vind het eigenlijk wel doodjammer. Niet zozeer voor de misgelopen rondewinst, maar vooral voor de geïnvesteerde tijd en de kennis van de torens die ik misloop in week 3. En bovenop dit alles dat het me niet mogelijk geworden om na te gaan als 100.000 scheppen mogelijk waren.

Nugoed, de risico’s van bouwen zijn me het gezicht ingespat. Bankroet terwijl ik makkelijk boven 700.000 I-Shell eindig, het blijft hallucinant en zuur. Eigenlijk moet ik toejuichen dat er voor het eerst sinds weer crimes plaatsvonden met een doel, in plaats van de zinloze bommengooiers die de afgelopen rondes zich als CM opwerpen. Een dubbel gevoel vanwege de ongelukkige situatie, maar het leven gaat voort…