Willen de Federals Zwollar weg hebben?

Alle signalen wijzen er op dat de federals het helemaal gehad hebben met de stad Zwollar. Welke signalen ik dan bedoel? Die zal ik even toelichten.

De kaart van Zwollar is al tijden om te janken. Een aantal handel periodes terug veranderde het gigantische bos in een ziek zwakkelijk tuincentrum en verscheen er een gouden vlakte.
Voorheen waren er meer boomkavels dan je tellen kon en die raakte dan ook bij lange na niet op. Verder waren er wat erts, goud en olie kavels, weinig per kavel en weinig kavels. Kortom het was al niet al te fraai.Maar een tijdje terug veranderde alles, het aantal boomkavels ging drastisch omlaag en daarvoor in de plaats kwam goud. Een tijd daarvoor was immers Eurodam verdwenen en dat was altijd de goud stad.
Toen Eurodam verdween kreeg Kronenburg dat goud er bij, met het resultaat dat het aantal kavels bijna 2x zoveel werd als in rv. Dat was ook de tijd met de aparte aantallen grondstoffen die je kon vinden op een kavel.

Ik noem maar 72 goud in kronenburg, 26 bomen in Zwollar en 300 olie in El Peso. Die aantallen verdwenen net zo snel als ze gekomen waren. Met die verdwijning verdween er een deel van het goud in Kronenburg en kreeg Zwollar er goud bij. Van 72 goud per kavel ging het naar 45 goud per kavel en de bomen in Zwollar knalde omlaag naar 18 per kavel. Het laagste aantal dat ik sinds Handelsperiode 111 heb mee gemaakt.

Tevens waren er veel minder pure boomkavel en een groot aantal mix kavel. Ik moet wel toegeven dat de opbrengsten van de mix kavels qua bomen bijna net zo goed zijn als die van pure, echter moet je wel iets met de restgrondstof kunnen en dat is niet altijd het geval.Maar nu komt het mooiste, sinds vorige Handelsperiode hebben de federals besloten dat 2 grondstoffen wel genoeg is voor Zwollar. Erts en olie doen we niet meer aan, zijn overbodig schijnbaar. Motoren handelen in Zwollar en je eigen olie graven kan eigenlijk al niet meer. IJzer handelen is al helemaal kansloos. Een Handelsperiode-start is dan ook uitermate traag, geen ijzer, geen plastic, geen benzine en alles waarbij je dat nodig hebt. Het helpt ook niet dat er maar 2 handelaren in Zwollar wonen.Waarom maak ik me hier druk om? Ik vind het onrechtvaardig, aangezien ik vind dat Zwollar de enige stad is die geen comparatief voordeel heeft. Bomen zie ik namelijk niet als een voordeel, gezien het feit dat elke speler deze ook kan planten met een licentie, tevens hebben Roebelarendsveen en kronenburg nog wel een aardig aantal boomkavels en de 14 per kavel is niet zo laag in vergelijking met de 18 die Zwollar heeft.

Het goud is ook zeker geen voordeel, aangezien kronenburg ook een zeer grote voorraad goud heeft en het zelfde aantal per kavel. Aangezien Zwollar geen olie heeft en kronenburg wel, ligt het voor de hand om chips te gaan handelen in kronenburg en niet in Zwollar. Je bent in kronenburg namelijk bijna zo goed als verzekert van een goede plastic aanvoer, je kunt het zelf handelen of bij de plastic handelaar in kronenburg kopen. In Zwollar kun je het sowieso niet zelf handelen en zult afhankelijk zijn van een handelaar in kronenburg. Kans op een slechtere prijs en toevoer is aanzienlijk.Waarom zou je nu in godsnaam ik Zwollar gaan wonen? Ik heb geen flauw idee, ik zie geen enkel voordeel. Van alle hoofdproducten (plastic, ijzer, benzine, hout, steen, chips) is er niet één waar je in Zwollar echt een voordeel hebt.

Plastic kan niet, want geen olie, ijzer gaat niet want geen erts, benzine kan niet want geen olie. Steen kan prima, maar dat kan in elke stad. Hout kan prima, maar iedereen weet dat je dat tegenwoordig enkel in combinatie met ijzer doet. Chips kan wel, maar het doen in Kronenburg is handiger en beter. Het enige dat je in Zwollar doet is bomen verkopen als ze op zijn in de andere steden en men geen bomen gaat planten.Om een lang verhaal kort te maken, Zwollar is overbodig. Een zeer jammere conclusie, maar het is wel zo.Is dat dan niet op te lossen? Jazeker is dat op te lossen, ik heb daar de volgende mogelijkheden voor bedacht:Optie 1: Zorg dat Zwollar een echt voordeel krijgt met bomen, het aantal per kavel ietsje omhoog en bij de andere steden het aantal bomen sterk verlagen. Dit zodat Zwollar echt nodig is bij het verkrijgen van bomen/hout. Het aantal bomen per kavel moet hoger zodat de prijs van bomen niet te hoog wordt en het echt niet voordelig is om bomen te planten.Optie 2: Haal het goud weg uit Kronenburg, zodat Zwollar nodig is bij het maken van chips.Optie 3: doe van alle grondstoffen een aardige hoeveelheid en laat de enige 2 inwoners Hubinho1 en A Lontra samen wat aanklooien.Optie 4: verhoog het aantal skillpunten op hout, zodat het niet meer in combinatie met ijzer kan worden gehandeld. Dit zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat het attractiever wordt om hout vanuit Zwollar te handelen of in elk geval bomen uit Zwollar te halen.Een combinatie van verschillende opties kan natuurlijk ook.

Zo ik ben mijn frustraties weer kwijt, uiteraard heb ik niet de illusie dat Federals naar mij luisteren (zou ik ook niet doen).