Digitaliaans schip vermist?

In Digitalie is het deze handelsperiode kalmer dan ooit.

De straten blijven leeg, Om de zoveel honderd meter is er een alleenstaande winkel te vinden, soms is er wat te koop soms ook niet. En als men de handelaars spreekt klagen ze steen en been over de slechte zaken die ze doen.

Dit staat in schril contrast met de vorige handelsperiodes. In de recente geschiedenis van Digitaliƫ leverde dit nog 2 winnaars op, 1 in beide steden. De vraag is dan ook waar al deze inwoners gebleven zijn.

Zouden ze nog in het ziekenhuis liggen met schietletsels van de vorige handelsperiode of zou er iets anders aan de hand zijn?

Een inwoner van het land die liever anoniem wou blijven wist me te vertellen dat het gerucht gaat dat een schip met de koning en sterke handelaars van Digitaliƫ gekaapt is en daardoor het land nog steeds niet bereikt heeft. Maar het blijft een gissen. Hopelijk voor het land arriveert zowel de koning als een reeks goede handelaars nog in dit land tijdens deze en volgende handelsperiodes, want anders gaat het land een mindere toekomst tegemoet.