Who said money?

Ik werd deze ochtend wakker op een plek waar het allemaal begonnen is. Ik was namelijk voor werk terug in Roebelarendsveen waar het voor mij allemaal begon. Het bracht oude sentimenten naar boven, in de voor mij hoogtijdagen van Cyberië. Alleen is Cyberië deze ronde niet meer wat het geweest was, het viel me op dat de chat activiteit zwaar naar beneden is gegaan en het aantal handelaren ook flink is gekelderd. De vraag schoot direct bij me naar boven gaat een Cyberiër niet stiekem voor hoge gooien in de eindnotering. Ik ben opzoek gegaan naar een aantal handelaren die graag een voorspelling willen doen voor de eindnotering deze ronde.

De eerste handelaar die ik tegen kwam in Cyberië was Desmalen, na een luchtig babbeltje vroeg ik hem de vraag of hij een voorspelling kon doen voor de top 5 van deze ronde. Het eerste wat bij hem naar boven kwam was dat Cyberië en Digitalië het moeilijk gaan krijgen deze ronde om mensen in de top 10 te krijgen. Het gaf ook aan dat hij niet helemaal in die markt thuis is en dus het moeilijk vond om een redelijk goede voorspelling te maken. Uiteindelijk kwam hij toch met een lijstje aan

Desmalen
1: Tyc00n
2: Viraxje
3: Leonardo_Alvarez
4: Natcha12
5: Tresias Aegirsson

Verder was er op dit moment niemand te vinden in het spookland Cyberië. Dus nadat ik mijn werk had verricht ben ik weer op weg gegaan terug naar mijn thuisplaats, Ibisha.

Eenmaal daar aankomende vroeg ik me af wat zouden andere handelaren verwachten en komen deze verwachtingen overeen met elkaar. Terug thuis komende zag ik onze nieuwe inwoner Aynrand. Aynrand is iemand die zich snel thuis heeft gemaakt in Ibisha en voor wat extra pit zorgt in het normaal rustige Ibisha. Ik vrtoeg de zelfde vraag aan Aynrand, wat verwacht je van de top 5. Ik zal Aynrand quoten in het engels omdat ik niet zijn mening wil verdraaien. Hij quote: “Winners are everyone who sells resources to anyone willing to buy them regardless of nationality.” Het geeft aan dat hij het tekort ziet in resources in de federatie. Hij geeft aan dat mensen veel geld kunnen verdien door het verkopen van resources de komende dagen. Daarnaast gaf hij mij een lijstje met de top 5 in zijn ogen.

Aynrand
1: Tyc00n
2: Viraxje
3: Leonardo Alvarez
4: Natcha12
5: Tresias Aegirsson

Verassend genoeg is dit precies hetzelfde als de voorspelling van Desmalen. Hebben deze mensen zo een goede kijk op de handel in de federatie. Ik werd steeds meer benieuwd naar de meningen van de federatie en dan vooral van de meningen van inwoners van andere landen. Dus op naar Virtua het land waar de laatste rondes het meeste activiteit is. Natuurlijk kan ik niet artikel schrijven zonder te praten met een van de beste handelaren van de federatie. Zoals ik verwacht is Viraxje erg mysterieus over zijn voorspelling maar probeerde ik er toch wat uit te krijgen. Nadat ik mijn servetje had gebruik om mijn slijm af te drogen was Viraxje bereid om wat informatie te geven. Hij had een voorspelling hoe de top 5 er op dit moment uit zou moeten zien.

Viraxje
1: Tyc00n
2: Leonardo_alvarez
3: Natcha12
4: Tresias Aegirsson
5: Viraxje

Eindelijk een lichte verandering in de voorspelling. Ik probeerde voet te zetten aan het land waar ik me niet veilig voelde, maar het bleek dat dit land helemaal geen havens heeft. Ik zocht contact op met Rats de geliefde redacteur van dit nieuwsblad. Na wat gepraat kwamen we uiteindelijk tot een voorspelling.

Rats!
1: Tyc00n
2: Natcha12
3: Viraxje
4: Leonardo_alvarez
5: Tresias Aegirsson

De zelfde 5 namen komen terug bij de vier voorspellingen en dit geeft wellicht een correct beeld van de vijf personen die de dienst gaan uitmaken deze ronde. Tyc00n staat onbetwist op nummer 1 en zal de topfavoriet worden voor de rondewinst. Zelf heb ik hier natuurlijk ook een mening over en ik ga deze iets veranderen.

Mijn top 5
1: Tyc00n
2: Viraxje
3: Leonardo_alvarez
4: Aynrand
5: Tresias Aegirsson of Samurai02

Terugkomend in mijn paleis in mijn kleine flat in het appartementen complex van Tyc00n dacht ik nog eens goed naar over deze handelsronde. De winnaars zullen grotendeels bepaald worden door de toevoer van resources. Het belangrijkste wapen wat Ibisha mist is een constante aanvoer van grondstoffen wat nog eens voor verandering kan zorgen, Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn artikel en dat jullie zelf eens nadenken over wat er nog kan gebeuren deze ronde.