Politiek overzicht & verkiezingen

Auteur: Desmalen

Vorige week belde een belangrijke klant van mij, toerist xx, me op of ik in zijn land 1 miljoen scheppen kon maken in een tijdsspanne van een maand. Een lucratieve deal maar daarvoor moest ik natuurlijk wel de federatie vroeger verlaten. Ik wikte en weegde de voor- en nadelen. Maar vermits de economie in Cyberiƫ helemaal stil gevallen leek, pakte ik op dinsdag toch al mijn koffers en nam het vliegtuig.

Toen ik woensdag aangekomen was op mijn bestemming zag ik meerdere gemiste oproepen van de hoofdeditor van deze krant. Ik zag tussen mijn berichten dat er geen krant was uitgegeven vanwege een gebrek aan artikels. Hierop contacteerde ik hem dat ik zo snel mogelijk iets zou schrijven. Wachtende op de grondstoffen voor het maken van deze scheppen, vond ik de tijd om toch nog 1 artikel te schrijven tussen de logistieke voorbereidingen. Ik heb het bij een politiek samenvattend artikel gehouden.

Ik zou het eigenlijk heel simpel kunnen houden en mijn artikel van de laatste uitgifte van deze krant van de vorige handelsperiode kunnen kopiƫren en plakken. De problemen zijn en blijven dezelfde als gedurende de vorige handelsperiode. Behalve dat we nu zelfs maar 2 gouverneurs meer hebben in plaats van 3 en er voor geen opvolging gezorgd wordt. En als ik een blik werk op de verkiezingslijsten voor de volgende handelsperiode zie ik geen verbeteringen op komst. Huidig president van Cyberie, Tresias Aegirsson, kondigde reeds zijn vertrek naar Ibisha aan. Verder staan er op het moment van schrijven maar 5 kandidaten op de verkiezingslijsten voor de nationale overheid, van welke er toch nog 2 ingenomen zijn door grote kanshebbers op de zetel van Mayor in het stad. Wat het aantal nationale bestuursleden op 3 zou brengen. Dit lijkt me dan ook een absoluut dieptepunt in onze nationale politiek. Meer en meer vraag ik me elke handelsperiode af hoelang dit systeem nog gaat kunnen blijven bestaan.

In Ibisha daarentegen zijn hevige disussies aan de gang over de verkiezingen voor volgende handelsperiode. Zowel The Socialist als Tresias Aegirsson wilden zich kandidaat stellen voor het presidentschap. Maar de huidige gezagvoerder verwees deze kandidaturen naar de prullenmand door alleen zichzelf en familielid Leonardo te aanvaarden als kandidaat voor het presidentschap en het mayorschap.
Even later werd Marcello Alvarez dan failliet verklaard waardoor Ibisha zonder nationale leider zit. Wie deze zal opvolgen tijdens deze handelsperiode en welke gevolgen dit nog kan hebben voor de verkiezingen is momenteel nog koffiedik kijken.

Hierbij wil ik iedereen een goede stembeurt wensen en een goede terugvaart naar huis op het einde van de handelsperiode.