De Federatie op vakantie

Noot van de redactie: dit artikel is geschreven voor periode 153, maar is door problemen op de redactie niet eerder uitgebracht.

Dat het stil is in de Federatie kan niemand ontkennen. Het lijkt erop dat de meeste handelaars een andere vakantiebestemming gekozen hebben dan dit vulkanische eiland. En dat feit speelt zich af in alle lagen van de bevolking: zowel handelaars, politici als criminelen blijven afwezig.

Waar je vorige periode soms nog tussen de kogelregens door even snel moest gaan winkelen lijkt dit gevaar nu totaal onbestaande. Vanuit Digitaliƫ hebben ons wel een aantal meldingen bereikt van schietpartijen, maar dit ging bijna altijd om pogingen om de kroon te veroveren. Waardoor er deze handelsperiode wel 2 kroonswisselingen hebben plaats genomen.

Ook gaat het gerucht dat er een probleem zou zijn met het fabricageproces van bommen, vandaar misschien dat dit type aanslagen ook gezakt is. Maar ook al draait de economie vierkant zoals we van iedereen horen toch moet er ook deze periode een winnaar gekozen worden. Deze strijd lijkt zich vooral af te spelen tussen 2 leden van de familie Alvarez uit Ibisha en el-capo uit Roebelarendsveen. Indien el-capo die eerder deze week nog de hoogste omzet had, de zege mee naar huis zou nemen zou dit de eerste overwinning voor Cyberiƫ zijn sinds handelsperiode 146, wat toch al weer even geleden is.