TMC heeft nood aan stevige doorstart

Nadat The Minic een paar handelsperiodes terug zijn ontslag gaf als hoofdredacteur van The Miniconomist werd deze met ups en downs gerund door Rats!. De ene week verscheen onze krant wel en de andere niet of een halve week te laat, de laatste 2 handelsperiodes waren op dat gebied een echte ramp en we werden al eens even gedepanneerd door Tresias Aegirsson waardoor er toch nog 1 editie verschenen is.

Deze week kon oud-hoofdredacteur The Minic het niet meer aanzien en besloot naar Federal Government te stappen en te meldden dat hij wel een editie wou uitbrengen. Ook diegene van volgende week lijkt reeds gewaarborgd door Tresias Aegirsson. Iets wat ik als huisschrijver van de The Miniconomist hard waardeer, want wanneer je veel tijd en energie in een artikel gestoken hebt, hoop je vooral ook dat het gepubliceerd wordt en niet ergens stof vergaard op het bureau van de hoofdredacteur. Ik hoop dat er ook gekeken wordt naar een oplossing op lange termijn zodat we wekelijks met plezier kunnen uitkijken naar een nieuwe editie en het socio-economisch niet uit onze maatschappij verdwijnt.

Eerder deze week gingen er ook geruchten de ronde dat er een nieuwe (Engelstalige) krant zou opgericht worden in Ibisha, dit kan ik als journalist natuurlijk alleen maar toejuichen, maar in het verleden heeft dit spijtig genoeg nooit tot succes geleid. Ik herinner me dat er in een ver verleden reeds meerdere pogingen waren en recent was er nog vNews uit Virtua, maar nooit hebben deze kranten het lang volgehouden. Toch wil ik deze nieuwe krant veel succes wensen en hopen op een lange toekomst voor ze en ze steunen door regelmatig een artikel te schrijven.