Virtuaans Onderwijs op de schop

Cashington – Als Virtuaans President ben ik trots te kunnen melden dat m’n regering ervoor kiest om eindelijk werk te maken van een oplossing voor de problemen met het onderwijssysteem. Een paar van de maatregelen waaraan we werken zet ik graag op een rijtje.

Het onderwijs zit al ronden op zijn gat. En dat is zacht uitgedrukt. Als President vind je niemand die gek genoeg is om Consul of Education te worden, gewoon omdat het een ondankbare, drukke en onmogelijke taak is. Je moet bijvoorbeeld een Nationale Leerkracht aantrekken met een Teacher-diploma, terwijl er in heel Virtua zo niemand meer rondloopt. En daarmee moet je dan aan de slag. Scholen bouwen en leerlingen aantrekken. Met verouderde manuals die je zelf mag herschrijven voor een habbekrats.

Daarom gaan we in een driefase-plan het Onderwijs aanpakken. De eerste stap is het grondig herschrijven van de wet, waarbij de nadruk ligt op het weghalen van de drempels voor de CoE. Ook de financiƫle drempels om les te volgen moeten er uit.
Eens dat gerealiseerd is, het eerste voorstel van de herschreven wet ligt op tafel voor de Council, begint de tweede fase: een heronderhandelen van het internationale onderwijsakkoord dat jarenlang tussen de verschillende naties van de Federatie onderhouden werd. De derde fase is een grootscheepse campagne om Virtuanen aan te zetten weer een diploma te halen.

Een vruchtbaar land hangt af van zijn instellingen, en we merken steeds vaker dat Justitie het moeilijk krijgt om advocaten te vinden, dat onze burgemeesters maar niet aan opgeleide officieren, laat staan bodyguards, raken. Dat moet voorbij zijn. Daarom dit driefasen-plan. Het vergt een enorme krachtinspanning van deze legislatuur maar we zijn ervan overtuigd dat we op deze manier opnieuw een kwalitatief en werkend onderwijssysteem kunnen aanbieden de komende rondes waardoor Virtua opnieuw het kenniscentrum van de Federatie kan worden.