Highest cash saldo: 1000000

Het stond echt op de digitale nieuwsborden in de straat. Het hoogste cashsaldo is 1.000.000 (één miljoen) I-shell! Naar mijn weten is dit pas de eerste keer dat een dergelijk bedrag als hoogste cash saldo te boek staat.

Het als vaker gebeurd, een handelaar die met ruim meer dan één miljoen ISH nettowaarde de handelsperiode afsluit. De nieuwe magische grens lijkt dan ook de twee miljoen te zijn geworden. Steeds hogere bedragen worden er bij elkaar gehandeld, maar hoe komt dat? Zulke enorme bedragen zien we eigenlijk pas sinds de introductie van de wolkenkrabbers. Die zorgen op de een of andere manier toch voor hoge investeringen en bijbehorend rendement. Maar toch wordt er steen en been geklaagd over inactiviteit in de Federatie.

Ik hoorde laatst iemand roepen: “Het lijkt wel of we tegenwoordig één week handelen en drie weken met vakantie gegaan.” De naam van de handelaar(?) en de letterlijke tekst is bij de eindredactie bekend. Er moet toch iets meegedaan worden, zou ik zeggen. Het is dan wel niet de waarheid, maar er zit wel een kern van waarheid in. De wolkenkrabbers zijn leuk voor de snelle jongens en de toeristen zijn leuk voor de simpele continuïteit, maar je hebt iets nodig dat echt de economie laat ronddraaien. Waarom zou de markthandelaar nog computers maken aan het eind van de tweede week? Een grote kans dat je met de computers blijft zitten, en de kans dat je nog een doel haalt is nihil. Na een week handelen is de top-20 vaak wel bekend en dat zijn vaak de snelle jongens. Handelen voor achievements zou een logisch doel zijn, maar lijkt niet bij iedereen bekend.

Wellicht moeten achievements gemakkelijker te halen en worden omgezet in “levels”. Ieder level dat je behaald, levert je een leuke beloning op (van enkele premium memberdagen tot een bail of een som geld of oorkonde).