Dood Cyberische politiek de handel?

Ik moet toegeven dat ik in de vorige handelsperiode door gebrek aan tijd niet mijn typische kritische politieke visie heb kunnen neerpennen in de mooiste krant van het land;
Maar daar ga ik trachten weer verandering in te brengen met dit artikel.

Dat de keuze van de presidente geen tegenvaller is, beschrijf ik in een ander artikel in deze krant. Maar opzij van dit is er ook nog een vice-president nodig. jackot werd vrij snel als vice-president en finance manager aangeduid maar zat met zijn handen aan tafel gebonden. Door wetswijzigingen in de voorbije rondes kan deze geen budget meer uitdelen aan de stadskassen voor het nationaal budget is toegekend. Door deze wet en het geval dat jackot op zondag niet in de federatie aanwezig kon zijn, waren alle stadskassen leeg tot op de bodem. Sommige mayors zaten zelfs even met een gat in deze kas. En daar zit net het probleem, tijdens de eerste dagen is het zo belangrijk om de handel draaiende te houden. Waar exports ook deel van uit maken, en hiervoor moet er natuurlijk geld in de kas zijn.

Wat deze ronde wel weer verbeterd is in mijn ogen, is de subsidies die de staat uitdeelt. Deze vallen weer makkelijker te verkrijgen dan voorgaande rondes. Want in vergelijking met de buurlanden werden Cyberische inwoners enorm benadeeld. Waar je de maximale subsidie in sommige landen al bij het bouwen van een shed kreeg, moest je hiervoor in cyberie voorgaande rondes bijna onmogelijke zaken regelen.

Ik zou dus voorstellen dat er een wetswijziging komt waardoor de vice-president toch opnieuw een bepaald budget aan de gemeentes kan toekennen alvorens de nationale begroting is goedgekeurd.