Het levensbloed van de Federatie

Afhankelijk aan wie je de vraag stelt, zal het antwoord op de vraag “Waar draait de Federatie op?” variëren van I-Shells, haar inwoners, Federal Government, handel, of toeristen. Het enige wat de Federatie echter écht in stand kan houden, zijn de credits. Althans, de verkoop daarvan aan de inwoners van de Federatie, en het besteden ervan door de inwoners van de Federatie.

Sinds enige tijd hebben we de mogelijkheid een kijkje in de financële keuken van de Federatie te kijken. Op de statistiekenpagina vinden we voor iedere periode een overzicht van het aantal credits dat is uitgegeven (let op: dus niet het aantal dat is verkocht). Een blik op deze grafiek leert ons dat de doelstelling al enige tijd niet meer gehaald wordt. De Federatie teert daarmee dus in op reserves. Dat kan even goed gaan, maar dat houdt een keer op.

In een poging de bestedingen te doen toenemen, is er deze periode (nummer 157) een nieuwe creditoptie toegevoegd: door het besteden van 10 credits kan de maximale grootte van een magazijn (250 squst) worden verhoogd naar 300 squst. Om het criminele aspect te stimuleren, zijn tevens de kosten voor eerder vrijkomen uit de gevangenis verlaagd.

In handelsperiode 156 lag het aantal bestede credits ongeveer 10% hoger dan in de twee voorgaande periodes. In deze 156e handelsperiode zijn er tevens 122 credits van lindapinda86 verlopen (ter waarde van €20). Aangezien er nog altijd niet naar buiten wordt gebracht hoeveel credits er iedere periode nodig zijn, is het lastig om exacte cijfers aan de grafiek te hangen. Voor de eenvoud wordt daarom nu aangenomen dat die 10% stijging is veroorzaakt door het laten vervallen van 122 credits. Iedere periode zouden er dan zo’n 1200 credits benodigd zijn. Dat staat gelijk aan ongeveer €150 per periode, of €1.800 per jaar.

Forse bedragen, die zeker met een korreltje zout genomen moeten worden. Veel inwoners zouden echter waarderen om meer exacte cijfers te kennen. Het gaat hier wel om het voortbestaan van onze geliefde Federatie!