Tranqer op weg naar de zege

De eerste editie van de MC Cup nadert zijn einde. Omdat alleen volledige handelsperiodes meetellen voor de strijd om de MC Cup, zijn we momenteel aanbeland in de laatste handelsperiode die er toe doet. Door de inzet van Remco hebben we de ranking in een nieuw jasje kunnen steken. Dit maakt de invoer van de punten makkelijker, en maakt het overzichtelijker om de verschillen ten opzichte van de vorige ronde terug te zien. Het is de bedoeling om de eindranking van dit jaar in ieder geval op te slaan zodat we daar een soort archief van kunnen krijgen. Over de beloningen en eventuele prijzen zal ik met de federals nog gaan praten. Ik heb hier al eerder met ze over gesproken, maar dit is inmiddels alweer even geleden.

De stand op de ranglijst lijkt een behoorlijk representatief beeld te geven van wat de bedoeling was met de MC Cup. Vantevoren was uiteraard niet bekend hoe lang het spannend zou blijven voor de eerste positie. Deze is echter nog steeds niet vergeven, dus zal de beslissing pas deze ronde vallen. Tranqer gaat al een groot deel van het jaar aan de leiding. Ondanks dat hij soms zijn voorsprong flink zag slinken heeft hij behoorlijk wat punten weten te vergaren en staat hij momenteel op 202 punten. Er is nog een concurrent overgebleven voor de eerste plaats, en dat is Leonardo_Alvarez. In meerdere interviews heeft Leonardo_Alvarez aangegeven te blijven azen op de cup, maar hij weet dat het moeilijk zal worden. Met zijn 174 punten staat hij momenteel op een achterstand van 28 punten. Dit is nog in te halen deze ronde maar daarvoor zal alles mee moeten zitten voor Leonardo_Alvarez. Op het moment van schrijven, lijkt het er op of Tranqer de Digitaliaanse kroon overneemt, wat hem 7 punten op zal leveren. Hiermee staat hij op een virtuele 209 punten. Ook op het gebied van criminaliteit hebben we Tranqer de afgelopen rondes behoorlijk wat punten zien scoren. Als we er van uit gaan dat hij ook hier vol de aanval inzet en 10 punten pakt, brengt hem dat op 219. Leonardo_Alvarez lijkt de 8 punten van de verkiezingen in Ibisha bij te willen schrijven, wat hem op 182 punten brengt. Dit betekent dat hij met zijn hanelsprestaties een gat van 37 punten zal moeten overbruggen. Zelfs met de rondewinst en 9 punten voor omzet, lijkt het er op dat hij dit niet gaat redden. Zo kunnen we dus voorzichtig aan concluderen dat Tranqer de winnaar wordt van de MC Cup 2016.

Al met al is het wat mij betreft een bijzonder geslaagde editie geweest. De handelaren hoeven in feite niets speciaals te doen om te participeren in de MC Cup, maar doen automatisch mee. Dit was ook de bedoeling van het hele idee. Binnenkort zal ik in de club MC Cup een topic openen met eventuele verbeterpunten voor de volgende editie. Deze zal van start op 14 januari 2017 in de 159e handelsperiode.