Council van de Senioren

Na een lange strijd in de Hoge Raad, werd besloten het Council of Veterans terug in te voeren. Eindelijk, dacht ik. Nu gaat de internationale politiek een sneltrein vaart nemen en achterstallig onderhoud wegwerken.

Niks bleek minder waar. Na het verlies toegegeven te hebben op de definitieve vorm van de Raad, bleek dat de Federale Overheid keuzes maakte die niet het meest voordelig uitpakten. Al geruime tijd bestaat het Expert-deel van de raad niet uit drie actieve inwoners van onze Federatie.

Dat heeft zo zijn neerslag gehad in de dagelijkse gang van zaken. Dit expert-deel zorgt voor de aanstelling van een voorzitter van de Internationale Rechtbank. De aanstelling van deze voorzitter heeft lang op zich doen wachten. Zo lang dat vorige handelsperiode, de hoogste Rechtbank van onze Federatie eigenlijk onder illegaal voorzitterschap stond van natcha…cyb invader. Deze Rechtbank zorgde vervolgens voor een in Cyberië met verbazing ontvangen uitspraak. Deze uitspraak werd vervolgens ter cassatie voorgelegd aan de Raad.

De Raad maakte het zich er enigszins gemakkelijk van af onder verwijzing naar de wettekst waar zij letterlijk gelijk in had. De vraag is dan echter, waarvoor zit de Raad er eigenlijk? Belangen vertegenwoordigen van alle burgers richting de Federale Overheid en de hoogste wetgevende macht en controlerende macht te zijn.

De Raad heeft actieve inwoners nodig die onpartijdig kunnen adviseren, daarvan is de spoeling dun, maar wellicht moet er dan ook gekeken worden naar jongere spelers. Al handelsperiodes lang zijn het dezelfde namen. Ja, toepasselijk bij de naam: Veteranen, hoewel ik liever van Senioren spreek op het huidige tempo. Maar wanneer we in het belang van de Federatie zouden denken, zou het ook gerust wat verjongen mogen krijgen.

Gooi inwoners in het diepe in zijn raad en kijk wat er van komt.