De aankomst

Het is zaterdag 17 december en sta op de veerpont richting Cyberiƫ. Waar deze normaal goed vol zat, zat er deze keer maar een hand vol mede-passagiers op de veerpont. Enkele van de passagiers kende ik nog van voorgaande rondes zoals Plastic dame, Arjanisme en A Lontra. Met deze handelaren heb ik zelf meestal toch wel zaken gedaan.

Dat er maar zo weinig mensen aan boord waren, had volgens mijn mede-passagiers te maken met de tijd van het jaar. De meeste handelaren gaan in deze tijd op familiebezoek en eten hun buikjes rond tijdens de kerst en als de kerst voorbij is, gaan ze aan de oliebollen. Dit was ook te merken tijdens de start van de ronde. Producten die nodig waren voor een perfecte start waren niet bezet of de handelaar die deze producten doet, was op cruciale momenten niet online.

Tijdens het schrijven van dit artikel begint zo langzamerhand de handel weer een beetje op gang te komen. De meeste producten zijn inmiddels bezet door handelaren ofwel bedrijven. Je merkt nu ook dat het op sommige momenten wat drukker is in de steden dan op dag 2 en 3 van de ronde.