Denk aan het milieu, neem de bus!

Onlangs vond jackot het nodig om te klagen over het parkeerplaatsenbeleid in Roebelarendsveen. Velen zeggen terecht, maar er zijn ook mensen die de klacht onterecht vinden. De vraag blijft natuurlijk: is er een tekort aan parkeerplaatsen, of is er iets anders aan de hand. Als burgemeester van Roebelarendsveen ben ik in de materie gedoken.

Parkeerplaatsen zijn nodig op het moment dat je goederen wilt vervoeren van de een naar de andere stad. Logisch. In Roebelarendsveen zitten we echter al geruime tijd met het probleem dat niet alle gevraagde goederen aangeboden worden, waardoor we eerder moeten uitwijken naar Zwollar en Kronenburg. Er zal dus relatief vaker gebruik gemaakt worden van een taxi om goederen te vervoeren. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn: zorgen dat alle goederen in Roebelarendsveen aangeboden worden, zodat er slechts vervoer nodig is voor het bijvullen van winkels in de diverse plaatsen.

Een ander punt dat in mijn optiek onderbelicht wordt, is de hoeveelheid taxi’s die al vrij snel door de straten racen. Niet lang na het starten van de handelsperiode worden meteen bendes taxi’s gemaakt die de straten vervuilen. Deels nodig, want de taxi’s van Federal Government zijn voor een beginnende handelaar nauwelijks te betalen, maar het zorgt ook voor veel milieuvervuiling. Voor de eigenaren van de taxi’s is het overigens een erg mooie manier van omzet vergaren, zeker als je taxi’s in Cyberië bezit (in Ibisha is dat zeer waarschijnlijk veel minder 😉 ).

Het bouwen van parkeerplaatsen is overigens minder vanzelfsprekend dan veel mensen denken. Voor het bouwen van een parkeerplaats zijn aardig wat goederen benodigd, die door de inwoners geëxporteerd kunnen worden. Zeker in het geval van Roebelarendsveen, waar weinig actieve spelers zijn, maar ook veel gegraven wordt, zal de nadruk liggen op het exporteren van goederen die benodigd zijn voor het bouwen van parkjes om de kavelstaat enigszins fatsoenlijk te houden. Het aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen zal daar onder lijden. Ook het moeten aanleggen van een extra weg omdat er onvoldoende wegkavels aangeboden zijn, heeft voorrang op het aanleggen van parkeerplaatsen. Deze handelsperiode is het helaas zo geweest dat er vroegtijdig een extra weg aangelegd moest worden omdat een handelaar rigoureus aan het graven was geweest.

Al met al is er maar één goede oplossing: denk aan het milieu, neem wat vaker de bus. Bijvoorbeeld als je naar Roebelarendsveen gaat. Prachtig busstation daar!