Machtswisseling

Noot van de eindredactie: Dit artikel is geschreven voor de uitspraak in de zaak met het nummer 160-HA1 die heeft gediend in de Internationale Rechtbank.

Eindelijk deed hij het licht aan. Ik zat al uren in een donkere kamer nadat ik met geweld uit mijn vakantiehuis was gehaald. Nu liet hij zijn gezicht zien. Het gezicht dat ik niet direct herkende, pas toen ik zijn stem hoorde, werd het mij duidelijk wie de man was. Edward Francishco, de multimiljonair waar ik ooit wat over gelezen had. In mijn zoektocht naar de verborgen tunnels tussen Bahthoevedorp en Gold Coast kwam zijn naam ook wel eens voor. Tijdens die zoektocht hoorde ik fragment waarin hij sprak over de krachten die werden uitgeoefend door de bekenden met die tunnels. Hij was een van de weinigen die de tunnels wist te vinden. Nu stond deze legendarische persoon voor mijn neus.

“Tresias,” sprak hij terwijl hij zich liet neerploffen op een luxueuze zetel, “jij moet mij gaan helpen. Zoals je weet heeft de Federale Overheid mij gevraagd Cyberië te leiden in deze chaos. Ik ben echter volledig gedistantieerd van de samenleving. Ik weet er niks meer over.” Ik vroeg me af hoe ik hem dan kon helpen, had hij geen personeel meer? Hij antwoordde dat hij nog wel personeel had, maar dat was niet politiekvaardig genoeg om hem te helpen een land te besturen. Hij had ervaring nodig. Dat kon ik hem wel bieden uiteraard. Toen hij zei dat bonanza vicepresident zou worden, was ik overtuigd. Aan zo’n bestuur wil ik wel bijdragen.

Ondertussen bezit ik een van de grotere kantoren in het regeringsgebouw. Ik ben niet alleen gouverneur van Zwollar maar ook voorzitter van de prestigieuze Internationale Rechtbank. Stapels dossiers passeren mijn bureau dan ook, maar één dossier ligt er al enkele dagen. Het dossier met de titel ‘Machtswisseling’. Sinds de aanstelling van President Edward gaan er stemmen op die de aanstelling als illegaal bestempelen. Was dat ook echt zo? Een lastige kwestie.  Een kwestie waar ik mij binnenkort over zal moeten buigen inzake een rechtszaak. Enkele juridische medewerkers hebben al te kennen gegeven dat voor iedere partij wat te zeggen valt. De achterliggende vraag die vervolgens zal spelen is of er iets moet veranderen aan de wetgeving, zowel internationaal als nationaal om een dergelijke situatie te voorkomen. Ongeacht de uitkomst zal die vraag spelen. Is de uitkomst positief dan zal de tegenpartij dat willen wensen, is de uitkomst negatief dan zal de voorpartij een wijziging willen zien te verwezenlijken.

Hoe dit dossier uitpakt? U leest het vast en zeker later in deze krant. Hoewel er door een technische storing zo maar geen nieuws over dit dossier gepubliceerd zou kunnen worden. Hopelijk wordt die technische storing zo snel mogelijk opgelost.