Hectische politiek in Cyberië

Kronenburg – Een ongekend aantal stemmen voor de nog jonge jackot heeft ervoor gezorgd dat hij de ‘troon’ van Cyberië mag bestijgen. Al snel gaf hij aan dat hij iedereen zou verbazen met de werkzaamheden die hij zou uitvoeren. Al vrij snel bleek dat hij inderdaad gelijk had.

Waar menig President van Cyberië zijn zaakjes graag op orde heeft voordat de handelsperiode begint, geeft jackot daar niet om. Op goed geluk wat statussen aanvragen voor Gouverneurs is meer zijn ding. Dat al dit soort zaken in het wetboek beschreven staan, daar lijkt jackot maling aan te hebben. Sinds de nieuwe manier van vaststellen van het Nationaal Bestuur is er niet heel veel meer aan afwijkingen mogelijk. Met name het aanstellen van de Gouverneurs zou eigenlijk geen vragen moeten opleveren als er daadwerkelijk stemmen zijn geteld (en mocht niemand stemmen hebben is er gelukkig jurisprudentie om op terug te vallen). Met de resulaten van de vorige handelsperiode en de stemmen erbij, is er slechts één kabinet mogelijk, namelijk een kabinet met desmalen op de positie van Kronenburg, Hubinho1 op de positie van Zwollar en niemand minder dan Edward Francishco op de positie van Roebelarendsveen. Joep Eerlijk is de enige persoon die in aanmerking komt voor de functie van Vice-President. Dat de pluche zetels op deze manier verdeeld dienen te worden heeft vooral te maken met de functies in het lokaal bestuur van A Lontra en Troel en het vroegtijdige faillissement van Tresias Aegirsson.

De vraag blijft natuurlijk, als de handelsperiode zo onrustig begint, wat gaat dat betekenen voor de rest van de handelsperiode? Krijgen we een politiek gezien spannende tijd, of zal ook dit keer het kabinet langzaam doodbloeden?