Roodgekleurd

Roebelarendsveen – Nee, ik bloos niet. Gezien ik een man ben, is het ook niet de tijd van de maand en ik heb ook geen rode neus zoals Rednax of een andere clown. En laat staan dat ik valsspeel. Nee, de titel van dit artikel slaat op de stempel.

De stempel. In Digitalië ben je bang voor die bewuste stempel, ook bankiers zijn tegenwoordig vaak slachtoffer de stempelaar. Het bevuilt niet alleen je paspoort, ook je blazoen wordt er flink mee besmeurd. Niet dat dat erg is, het wast zich merkwaardig genoeg prima weg. Zij het dat dat alleen zo is, bij een mix van lava en water uit de rivieren van onze Federatie. Weet al over welke stempel ik het heb? Juist, de bankrupt-stempel.

De meeste inwoners van de Federatie zijn er eigenlijk wel bang voor, sommige zijn er echter trots op om hem te mogen hebben. Bijvoorbeeld om pas over een tijdje van een exclusieve rechten gebruik te kunnen maken. Die rechten verlopen namelijk, ook als je niet de Federatie betreedt. Is dat erg? Welnee, het is terecht. Je hebt die rechten ooit gekregen om er gebruik van te maken, en het is jouw keuze de Federatie niet te betreden. Als lezer van dit artikel, vraag je je vast af waar ik naar toe wil.

Welnu, dat weet ik niet. Schrijven voor een krant die gericht is op een Federatie, waar je je eigenlijk van voelt distantiëren is lastig. Vorige handelsperiode verschenen er twee edities niet en ook daarvoor was het al minder. Handig gebruikmakend van een excuus, Edward, om minder te hoeven schrijven was eigenlijk wel de druppel. Liever failliet dan mijzelf bekommeren om een waardeloos krant die niemand echt leest. Alleen de statistieken zijn fijn voor de handelaren.

Zoals aangegeven in de club van deze krant, stop ik er dan ook mee. Ik heb er weer genoeg van gehad. Het is enorm moeilijk om jezelf iedere week ertoe te zetten om een leuk, interessant, inhoudelijk artikel te schrijven. Iedereen die dat wel eens geprobeerd heeft, zal dat vast beamen. Daarom vind ik het ook zo ongelofelijk knap dat er toch vrij reguliere schrijvers zijn geweest. Momenteel bijvoorbeeld Desmalen.

Stoppen met het zijn van eindredacteur kan niet zonder al die schrijvers enorm te bedanken. Maar ook alle lezers en anderen die bijvoorbeeld hebben geholpen bij hersenspinsels van mij zoals Mr. MC. Ik hoop van harte dat de Federale Overheid een opvolger gaat vinden die met nog meer passie en wilskracht, deze krant gaat voortzetten. Diezelfde Federale Overheid wil ik ook nog bedanken voor de inzet die zij hebben getoond en alle kansen die zij mij, in de hoedanigheid van eindredacteur, hebben geboden.

Nu is de inkt echt op en leg ik de pen neer. Schrijf gauw wat terug!