Nieuwe skillverdeling

Sinds handelsperiode 162 zijn er enkele wijzigingen in de skillverdeling gedaan. Hout is niet langer 3 skills, maar 4. Chips zijn niet langer 5 skills, maar 6. Benzine is van 6 naar 4 en plastic van 6 naar 7. Ik zal mijn mening over deze wijziging geven.

Benzine
Dit vind ik een zeer goede wijziging. Benzine is namelijk geen heel winstgevend product. Je kunt er zeker een mooie winst mee maken, maar dat zal nooit zo veel zijn als bij plastic of chips. Het was daarom niet helemaal reƫel om benzine meer skills te geven dan chips, terwijl de winst vele mate lager is. Het verlagen naar 4 skills vind ik daarom een hele goede zaak.

Chips en plastic
Een veel geziene combinatie de laatste tientallen handelsperiodes was het handelen van chips en plastic. Samen 11 skillpunten, dat kon je prima samen doen. Je kon daarmee ontzettend veel winst maken, want de kostprijs van chips was daardoor erg laag. Het grote nadeel was dat je erg snel heel veel kavels had. Aantallen van 3000 of meer was geen uitzondering meer. Door de wijziging is chips en plastic nu 13 skillpunten. Dit samen handelen is daardoor zo goed als uitgesloten. Dat vind ik een goede ontwikkeling, word je toch wat minder snel rijk.

Hout
Met ijzer was dit het product om te handelen, 11 skillpunten samen. In plaats van hout kopen aan zeg 0.68, kun je het nu zelf maken voor 0.30. Dat scheelt per ijzer al snel 0.38*5= 1.90 I-Shell. Dat is ontzettend veel. Niet alleen het aantal skills is verandert, ook de productie kosten. Waar je voorheen nog zonder skillpunten op hout, hout kon maken voor 0.85 I-Shell is dat nu voorbij. Zonder skillpunten betaal je 1.50 I-Shell productiekosten per hout.Doordat hout nu 4 skills is en ijzer nog steeds 8, ligt deze combinatie ietsje minder voor de hand. Echter is het nog altijd zeer voordelig. Eerder betaalde je per ijzer 0.40 I-Shell productie kosten. Er van uitgaande dat je volledige skillpunten op hout neemt. Houd je 7 skillpunten over voor ijzer. Dat betekent dat je nu 0.90 I-Shell productiekosten betaald. Dat scheelt slechts 0.50 I-shell met hoe de situatie eerder was.Dat is nog altijd minder dan dat hout kopen meer kost. Dat is al snel 1.90 I-Shell, zoals ik heb laten zien.Dit betekent dat samen hout en ijzer handelen nog altijd voordeliger is dan hout kopen terwijl je ijzer handelt. Zeker omdat hout vervoeren dramatisch is en je gemakkelijk bomen kunt planten.Wel goed is dat hout en steen handelen niet meer aantrekkelijk is. Dit vond ik een te gemakkelijke oplossing om hout problemen voor te zijn en ook nog lekker bij te verdienen.

Gratis tips van Hubinho1
Ik zou ijzer naar 10 skillpunten doen, of hout nog verder omhoog naar 6 skills doen.Dit omdat het nu ook erg makkelijk is om hout en chips samen te handelen. Dat is wederom een combinatie waar je heel erg rijk van wordt. Doe je hout naar 6 skills wat mijn voorkeur heeft, zal ook niemand meer hout en chips samen handelen.Dat zou betekenen dat van de grote producten (hout, steen, ijzer, plastic en chips) niks meer samen te handelen valt. Volgens mij wordt het dan een stuk spannender wie de ronde wint. De laatste 40 rondes was het toch meestal wel gewoon de ijzer/hout handelaar of de chips/plastic handelaar.Verder zou ik het aantal skillputen van pistolen verlagen. 5 stuks vind ik erg veel voor een product dat niet zo heel winstgevend is. 3-4 skillpunten zou ik beter vinden.Daarnaast vind ik de pomp-motor-machine combinatie te makkelijk. Doordat dat precies 10 skillpunten is zie je die combinatie erg veel. Als pomp-motor handelaar is het ook erg saai, want bijna niemand handelt nog machines zonder ook pomp-motor te handelen.Ik zou daarom machines naar 3 skillpunten verhogen. Je kunt dat weer gedeeltelijk opheffen door computers naar 2 skills te verlagen. Als je pistolen al verlaagt met 1 of 2 skillpunten is ook computers verlagen niet meer echt noodzakelijk.

Bonus skills
Ik zou persoonlijk erg graag 2 bonus skillpunten zien. Er zijn namelijk een aantal skill mogelijkheden die nooit worden gebruikt, namelijk:Repareren van auto’s, bouwen van auto’s, transportskills, vaarskills. Een creatieveling kan wellicht nog wel 2 opties verzinnen om extra skills te gebruiken. Marketingskills, gebouwenskills om etalage in te kunnen stellen of een andere kleur te kunnen kiezen. Iets dat niet echt veel geld oplevert, maar wel fijn is om te kunnen doen.