Cijfers over cijfers

10-05-2017 16:00
Aangekomen op de haven in El Peso valt het me meteen op dat het bruist van de activiteit en dat de stad een stuk levendiger is dan vorige rondes. Ik steek mijn sigaret aan en kijk om me heen, overal steekt het teken “T” boven uit. Het bedrijf van Tranqer dat sommige momenten miljoenen omzetten draait en op andere momenten helemaal stil ligt, is weer terug op volle toeren. Tranqer is een man van creativiteit en een man die overal mogelijkheden inziet en zich daardoor ook tot de elite van de Federatie maakt. Ik voel me nooit helemaal veilig als ik door El Peso loop. De laatste keer dat ik hier langer rondhing, kwam ik terecht in een vuurgevecht. Een gevecht dat ik enigszins zelf begon, maar het blijft een stad waar alles kan gebeuren als je niet oppast.

Een winkel die ik niet vaker zie is die van ijzerboer 6039. Ik loop het grote magazijn binnen van 6039 waar al snel een van de beveiligers dreigend op me afkomt. “Wat moet dat hier?”, vraagt de beveiliger terwijl hij zijn hand strak om mijn bovenarm vasthoud. Ik vertel de beveiliger dat ik graag kennis wil maken met de eigenaar van dit pand. Na enig overleg met zijn leidinggevende, word ik naar een kamer gebracht die gevuld is met ontzettende mooie schilderijen, sofa’s, bediening en ontzettend grote gouden bar, waar alle dranken staan die je maar kan bedenken. Het is duidelijk dat 6039 leeft als een koning en dat hij dit ook graag laat zien aan zijn klanten.

Een bloedmooie vrouw met ogen zo blauw als helder water komt op me afgelopen. Ze schenkt me een glaasje whisky in en geeft me een knipoog waar elke heteroman vrijwel direct van zou klaarkomen. Na enige wachten komt 6039 zelf aan lopen, gevolgd door twee mannen die even groot als intimiderend zijn. Het is duidelijk dat ik bij een machtig man ben beland, die ik pas tot voor kort op mijn radar heb gezien. Hij begroet me met een stevige handdruk en vraagt of alles naar wens is en waar hij dit bezoek aan te danken heeft. Met grote jaloezie zie ik de zelfverzekerdheid die 6039 uitstraal. Die zelfverzekerdheid die je krijgt als de zaken op orde zijn. Ik vertel hem dat ik als journalist voor de TMC opzoek ben naar handelaren en ondernemers die de internationale handel in de gaten hebben gehouden, maar dat ik eerst graag iets meer van hem wil af weten.

Voor mij was 6039 een vreemde die opeens een grootheid is geworden als handelaar en al snel doorhad wat handelen betekent in een criminele stad als El Peso. De naam 6039 is voortgekomen uit de school waar 6039 leerde handelen. Om een goede handelaar te zijn moet je anoniem zijn en niet kwetsbaar zijn, niemand weet mijn naam in de buitenwereld en waar mijn familie zich bevind. Hij geeft aan dat dit erg belangrijk is in een crimineel land als Digitalië waar een schietpartij en het chanteren en bedreigen van competitie vanzelfsprekend is. 6039 heeft talent voor het aanvoelen van de markt en het kunnen bijhouden van de enorme vraag. Je hoeft geen helderziende te zijn om door te hebben dat Digitalië weer op volle toeren draait en dat de handel lekker loopt. Dit is zeker te danken aan de “T”-company maar ook zeker door nieuwe sterren zoals 6039.

Al snel komen we op terug op de hoofdvraag: “Hoe staat de internationale handel ervoor en wie gaat er mee strijden om de eindzegen?” 6039 geeft zelf aan dat het goed met zijn handel en ook met de handel over het algemeen in Digitalië. De winkels zitten vaak vol en tekorten worden snel opgevangen waardoor er vrijwel nooit een kan ontstaan. Hij geeft ook aan dat hij verwacht dat de eindstrijd zal gaan tussen het sterke Ibisha en zijn eigen land Digitalië.

Zijn prognose voor de eindnotering bestaat nu uit
1: Gelaarsdekat
2: Tranqer
3: Bossebol
4: 6039
5: Viraxje

De tijd zal het leren of deze prognose ook werkelijkheid wordt of dat er nog veel verassingen aankomen waardoor de zaken veranderen. In mijn zoektocht naar de rijkste handelaren zullen we volgende keer verder zoek in Virtua die al rondes lang leidt onder een tekort aan actieve handelaren. Wellicht hebben deze handelaren een andere kijk op de eindnotering. Ik ben benieuwd hoe zij de economie vinden gaan op dit moment en wat zij verwachten voor de toekomst van Virtua.