Weerwolven van Wakkerdam

Het is alweer zo’n 4,5 jaar geleden dat het laatste potje Weerwolven van Wakkerdam werd georganiseerd door Car-Dealertje. Dit keer was het TheFox, als kersverse eindredacteur van The Miniconomist, die het initiatief nam. Binnen enkele dagen hadden 15 deelnemers uit verschillende landen in de Federatie zich aangemeld. De strijd tussen de Weerwolven en de Burgers barstte zaterdag 6 mei om 20:00 los.

De Eerste Nacht

Iedereen had even nodig om op gang te komen; er gebeurde nog weinig verdachts. Het was viraxje die na twee uur het vuur opende op Plastic dame en haar beschuldigde een Weerwolf te zijn. Uiteraard liet Plastic dame niet de kaas van haar brood eten en al snel vlogen de beschuldigingen over en weer. Lindapinda86 leek het over een andere boeg te gooien en analyseerde kritisch de activiteit van de verschillende inwoners van Wakkerdam en de activiteitsbolletjes van de besloten club. Het heeft slechts 15 uur geduurd voordat de eerste inwoner verdween in de gulzige monden van de Weerwolven. viraxje moest het met de dood bekopen en bleek ook nog eens een brave Burger te zijn. R.I.P. viraxje.

De Eerste Dag

De Burgers waren aan zet; zij mochten voor het eerst een vermeende Weerwolf op de brandstapel gooien. Echter de Weerwolfen gedragen zich overdag ook als Burgers, dus er was voor de meesten geen pijl op te trekken. Federal Researcher zei “meer het afwachtende type” te zijn, maar helaas viel er weinig te wachten voor hem. De inwoners kozen hem uit voor de brandstapel en geen slechte keus, want hij was een Weerwolf. Zijn mede-Weerwolven konden de andere inwoners helaas niet overtuigen om op iemand anders te stemmen.

De Tweede Nacht

De Weerwolven hadden al snel door dat 5986 het Onschuldige meisje moest zijn. Hoe kon hij immers zoveel weten? Dus ze kozen ervoor om zich aan hem te goed te doen; de naam van zijn subje HoiIkBenOnschuldig ten spijt.

De Tweede Dag

Na grondige analyse van Lindapinda86 leek COE voor de meeste brave Burgers verdacht:

Ik vind COE verdacht. Gisteren was er iemand in de priveclub voor de weerwolven gekomen toen de club internationaal was gemaakt. Ook was er pas in gesproken. Op dat moment was COE online en op mijn beschuldiging heeft hij alleen aangegeven dat hij met een surfboard was gekomen om in Cyb te komen kijken (wat natuurlijk niet gaat zonder havens).

COE probeerde zijn ontmaskering als Weerwolf nog te voorkomen door tegen de analyse van Lindapinda86 in te gaan. Het mocht niet baten. Hij had intussen zes stemmen tegen en ook hij belandde op de brandstapel. Er waren nog maar twee Weerwolven over.

De Derde Nacht

Het was een onrustige nacht. De Weerwolven konden het niet eens worden. Na een willekeurige selectie was er een inwoner gekozen om op te eten, maar de Heks bleek de Weerwolven te slim af. Terwijl de brave Burger bleef wonen, moest een Weerwolf het zelf ontgelden. Thans kwam een einde aan het leven van Weerwolf Tresias Aegirsson. Ondanks dat hij de verdenkingen op Lindapinda86 probeerde te laten vallen:

Sluw gespeeld dit van Lindapinda86! Ze is superactief hier met verdachtmakingen en schakelt haar medewolven uit. Zo gaat niemand haar verdenken, maar ik heb haar wel door. Ik denk dat Lindapinda86 een weerwolf is die het heel slim speelt. Vallen we nog langer voor haar charmes of zullen we als oprechte burgers eens die sluwe wolf uitschakelen bij de volgende stemming?

De Derde Dag

De brave inwoners van Wakkerdam tastten nu volledig in het duister. Wie was toch die laatste overgebleven Weerwolf? Uit de stemmen bleek dat veel Burgers geen idee hadden. Plastic dame probeerde 6039 zwart te maken, maar hij gaf zelf aan ook geen idee te hebben. YAN vond het vooral verdacht dat Plastic dame steeds liep te wijzen en Lindapinda86 bood alvast haar excuses aan voor het geval ze op een Burger zou stemmen. Het was uiteindelijk Jackot die op de brandstapel belandde. Een slechte keuze, hij was gewoon een Burger.

De Vierde Nacht

De enige overgebleven Wolf had zijn zinnen gezet op lindapinda86. Volgens hem wist zij teveel. Het oppeuzelen van haar bracht een kettingreactie op gang. Omdat zij de Jager was, mocht ze iemand mee de dood in nemen. Ze koos voor Leonardo_Alvarez. Echter hij was weer geliefde van Plastic dame. Zo eindige de vierde Nacht met 3 onschuldige Burgers minder…

De Vierde Dag

Waar het precies vandaan kwam, was voor iedereen onduidelijk, maar ineens waren de Burgers eruit. A Lontra moest wel de laast overgebleven Weerwolf zijn. Hij verzamelde genoeg stemmen om op de brandstapel gegooid te worden. Met deze actie hadden de Burgers definitief alle Weerwolven uitgeroeid.

Om nog maar aan te geven wat dit spel met je doet, hier een quote van Lindapinda86 uit de chat:

Zoe zegt dat hij ziener is… a lontra dat hij heks is, a lontra zegt weer dat leo ziener is…. marcello is het niet (zegt zoe). PD zegt tegen mij dat marcello burger is, maar tegen a lontra zegt hij dat hij denkt dat marcello wolf is.