Gedonder

Ik hoor het vuurwerk al diep in mijn droom, wakker worden doe ik niet. De wekker gaat en het is 08:00, ik heb een raar gevoel, er is iets gebeurd vannacht. Het is de laatste dagen druk en rustig tegelijkertijd, de stad lijkt te leiden aan armoede waardoor de criminaliteit ook hoger wordt. Een deel van de bevolking is het oneens met het regime van de president The Eye met zijn trouwe kameraad Arjanisme.

Er hangen al langere tijd spanningen in de stad wat heeft geleid tot bomaanslagen en schietpartijen. Zover heeft dit alleen geleid tot de dood van 5986, echter heeft dit weinig te maken met de stijgende spanningen. Ook Don Marcello Alvarez blijft op de vlakte. Zoals in elk land en in elke stad bestaat er vaak onenigheid tussen verschillende culturen, nu is Cashwijk ook een mengelmoes van verschillende culturen en daaruit ontstaan dus weer conflicten. Er zit een splitsing tussen de mensen die criminaliteit meer willen gedogen en het regime die graag wilt zien dat criminaliteit beperkt blijft. Daarnaast waren er ook conflicten op handelsgebied waarbij The Eye en Arjanisme het grootste gedeelte van de producten zelf wilde produceren. Hierdoor ontstond er een uitsluiting van bepaalde kleinere handelaren en daling van de prijzen waardoor de energie die in de winkels worden gestoken niet werden uitbetaald. Ook ik werd geteisterd door de groothandelaars waardoor de productverkoop en winstmarge daalde. Deze twee problematieken zijn de grondslag geweest voor de stijgende spanningen in Cashwijk en het gebrek aan handel. Elke ochtend laat ik mijn hond en deze ochtend niet anders, op mijn route door de stad en kom ik vaak langs het presidentiële paleis van Cashwijk, echter stonden er nu veel inwoners voor de deur van het paleis en was het paleis afgezet met linten. Hoofd commissaris Maarten28 stond voor de deur van het paleis met een bedroevend maar serieus gezicht. Veel meer hoef je op dat moment niet meer te vragen om te weten dat er iets goed mis is.

6039 is het eerste bekende gezicht die ik zie staan. Ik loop naar hem toe en vraag of hij al meer heeft gehoord. Volgens 6039 wil de commissaris nog niet te veel blootgeven maar uit betrouwbare bronnen heeft hij gehoord dat de president The Eye is neergeschoten in zijn eigen paleis. Nu is de president vaker ontsnapt aan een aanslag deze ronde maar deze aanslag blijkt fataal te zijn. De dader heeft volgens 6039 geen aanwijzingen achter gelaten maar iedereen weet stiekem dat de grootste crimineel van Cashwijk ‘s nachts rondzwerft en geen goede band had met de president op dat moment. Door de ophef van de nacht heeft Arjanisme de rol van president overgenomen en dreigt hij met ernstige sancties tegen criminaliteit. Het schijnt dat hij de boetes op het maximum wilt zetten en het politiekorps wilt uitbreiden. Of de president het einde van de ronde haalt met de toenemende criminaliteit is de vraag. Sinds Arjanisme president is zijn er al enkele aanslagen geweest op hem en zijn hoofd commissaris Maarten28. De criminele onderwereld is natuurlijk niet blij met de nieuwe wetten en zullen waarschijnlijk nog iets proberen te doen voordat de wetten worden doorgevoerd. Hoelang blijft de tweestrijd voort borduren tussen de onderwereld en het huidige regime of zal er een compromis worden gesloten, dat zal uitwijzen de komende week.