Wie heeft er gelijk?

Hoe moet de wet van Guilderland gelezen worden? Moeten de artikelen stuk voor stuk gelezen worden of is het de bedoeling dat alles tegelijkertijd gelezen wordt? Dat moeten de rechters van de International Court gaan uitmaken! The Eyes heeft Federal Coordinator aangeklaagd omdat hij van mening is dat de Federals een president aan hadden kunnen stellen.

De verkiezingen in Guilderland waren erg bijzonder. 6039 won zowel de burgemeestersverkiezingen als de presidentsverkiezingen. Daarom werd hij aangesteld als burgemeester en ging de positie van president standaard naar de “volgende”. Maar daar schuilde een klein probleem. Er waren twee “volgenden”. Zowel The Eyes als Could be You hadden evenveel punten. The Eyes is van mening dat hij aanspraak kon maken op de baan omdat Could be You niet aangesteld kan worden omdat deze Criminal Mastermind is. Federal Coordinator vond van niet en gaf aan dat er nieuwe verkiezingen moesten komen, zoals in het wetboek beschreven staat.

De nieuwe verkiezingen zijn inmiddels al lang en breed afgerond: The Eyes is ook al aangesteld als nieuwe president. Hij won glansrijk van Could be You, ondanks dat toch aardig wat mensen eigenlijk liever een gelijke stand hadden gezien, omdat ze benieuwd waren wat de Federals dan gedaan hadden.

Op moment van schrijven is er nog geen uitspraak van de rechter, maar de regering van Guilderland heeft daar niet op gewacht. Inmiddels zijn is er een discussie gaande over nieuwe wetsvoorstellen die deze kwestie in de toekomst gaat voorkomen.