Pandemie, maar regering Guilderland doet niets

Terwijl in de hele werld scholen sluiten en het openbare leven tot stilstand komt wegens een nieuw virus doet de regering van Guilderland niets. Volgens onbevestigde berichten in de gezondheidszorg van de Federatie zijn meerdere inwoners van de Federatie inmiddels besmet door wat ‘The virus’ wordt genoemd. Er geldt een (geheim, maar absoluut) verbod op het delen van informatie. Het CBI heeft volgens geruchten al enkele klokkenluiders opgepakt.Â

Ook de regering van Guilderland doet alsof er niets aan de hand is. Zo is er uit voorzorg nog geen enkel ziekenhuis gebouwd. Volgens minister van financiën ikenco: “We zien op dit moment geen noodzaak [om maatregelen te nemen, red.]. De gewone griep voorziet in meer slachtoffers. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd binnen onze Federatie redelijk laag dus ook daar hoeven we geen zorgen over te hebben.”

Onder de bevolking leeft er met name angst voor Plastic dame als verspreider van het virus. Oproepen van verschillende prominente burgers om Plastic dame in quarantaine te plaatsen worden vooralsnog weggewuifd. Al lijkt president Switzisch de deur op een kier te houden: “We zullen […] Plastic dame in quarantaine plaatsen indien nodig.”