Poging invoering koningschap geblokkeerd

Pogingen om van Guilderland een constitutionele monarchie te maken zijn geblokkeerd door de Federale Overheid. De regering van Guilderland had daartoe een wetsvoorstel aangenomen en een verordening ingevoerd. Net als voorheen in Digitalië zou het koningsschap wisselen door de zittende koning failliet te schieten. De koning van Guilderland zou echter alleen een ceremoniele functie bekleden. De koning zou geen deel uitmaken van de regering, maar wel aanspraak kunnen maken op een vorstelijke dagvergoeding. Leven in een paleis is immers niet gratis.

De Federale Overheid blokkeerde het voorstel omdat invoering van een monarchie de democratie niet in de weg zou staan, maar wel het democratische stelsel. De overheid staat in Guilderland (en United Blingdom) een zo ‘clean’ mogelijke politiek voor omdat het basislanden zijn. Het koningschap zou daar niet bij passen.

Als oud-Digitaliaan betreurt de schrijver van dit artikel de opstelling van de overheid. Daarnaast roept het ook een vraag op. Een koningsschap voor Fort-de-Franc is op voorhand niet uitgesloten… Komt er een mogelijkheid om koning van Fort-de-Franc te worden? Een woordvoerder van de Federale Overheid wilde dit vooralsnog bevestigen noch ontkennen.

Mocht het koningschap in Fort-de-Franc er komen, dan claimt de auteur van dit artikel alvast de eerste kroon!Â