De Tishla Truck – ongeziene ervaring

2 handelsperiodes terug kwam ik terug in de federatie. Heel veel wijzigingen sinds handelsperiode 170. De Federals vinden een betere balans tussen handel, torens, aandelen. Ze sturen ook bij en luisteren naar de spelers, zo werd crime aangepakt met percentages en werd houthandel een stuk makkelijker gemaakt, nadat Peedy vorige ronde aan de alarmbel trok.

Hoe ik de Tishla leerde kennen

Een van de onbekende wijzigingen in de laatste periodes, is het transport. Zeker vanwege de verhoogde bedrijvigheid in de handel (van ontspoord niveau), is uitkijken voor continu optimalisatie optimaal. Bij beter optimaliseren hoort experimenteren, dus liet ik me bij twee rondes terug liet ik me overhalen om een Tishla Truck te kopen bij ikenco (voor de prijs van 32.000 ISH). Ik vond het bij aankoop schandalig duur, maar de stad kreeg een geldbonus van de feds als er 5 trucks rondreden dus hielp ik eveneens de stad.

Ik moet zeggen, sinds de eerste minuut dat ik het gebruikte ben ik fan. Twee rondes later sta ik op de barricades om de Tishla Truck bekend te krijgen bij het grote publiek. Om het te faciliteren startte ik “T Autobouw MV” zodat ik goedkoper trucks kon bouwen. Dat gezegd zijnde, blijft het nog steeds duur (19.999 ISH). Ondertussen zijn er al meer dan 12 handelaars met een Tishla Truck en hoop ik dat we tegen het einde van de ronde op 20 Tishla’s eindigen.

Hoe werkt het de Tishla?
Zoals de meeste wagens en de schepen benzine slorpen, verbruiken de Tishla’s energie in plaats van benzine. Een bijkomend voordeel is dat de afrekening op de komma correct is, waardoor je niet wordt aangerekend voor de afronding zoals bij benzinewagens wel het geval is. Bijvoorbeeld, voor aankoop in een winkel op 0.04 km, betaal je maar 0.10 energie transportkost. Wanneer je meer dan 5000 benzine verbruikt op een ronde, is de Tishla een voordeliger alternatief.

10 redenen waarom het de grote som waard is

Ik vraag de bezitters van de Tishla’s steeds om feedback. Ze ervaren namelijk zelf wat ze ervan vinden en hun mening maakt deze 10 redenen objectiever:
1. Je krijgt in ruil 2500 ish autowaarde op je balans. Dus eigenlijk betaal je maar 17.499. (The King 2)
2. Het is het niet waard, koop gewoon mijn benzine. (maar off the record, zeker doen, de kosten wegen in het begin van de ronde op tegen de te verwachten opbrengsten later in de ronde (ikenco)
3. Het wordt snel een gewoonte en ik vind er geen nadeel van. Ook het dubbel vullen van de shops komt handig uit. (anoniem)
4. Samen met de MC Truck de grootste wagen (red: 50 squst). Alleen het verbruik 1 energie per 0.4 km (=1 ish) tegenover 1 benzine per 0.2 km (=6 ish) zegt genoeg. (Fietstubbie)
5. Door het gebruik van energie, wordt er ook met getallen achter de komma gewerkt. Zo betaal je enkel de afstand die je effectief rijdt, en wordt het niet naar bovenafgerond. (8 van de 12 klanten claimden dit)6. Ik had al een kavelrover. De Tishla kost het me minder als energieproducent en het bezorgt me minder klikwerk. Zo moet ik maar 4 keer mijn winkel vullen, in plaats van 5 keer. (Dealer1991)
7. De moeite om benzine te kopen verdwijnt hierdoor. Daarnaast heb je toch al energie nodig voor productie. Het milieu kan me gestolen worden. (loco_tazz)
8. Oh lol, die gebruikt echt niets. hahaha! (Switzisch)
9. Ik deed een fijne ontdekking. Als je de kavelrover en de tishla gebruikt, verbruik je geen benzine. (6039)
10. Het is de traagste auto in de federatie, maar dat maakt hem meteen de veiligste en milieuvriendelijkste. Waarom machines eigenlijk nog benzine vragen en niet op energie overschakelen, is een raadsel. (Sugarfree)

Ongemakken bij de Tishla
Hoewel je makkelijker en goedkoper vult, vergt het vullen van je winkel met een voertuig telkens 1 extra klik. Daarnaast zit je als handelaar ook vast als je geen energie meer hebt (red: energie kopen gaat niet. Je kan ofwel energie produceren of de wagen binnen brengen in reparatie).

Toekomst van de Tishla