TMC is kostbaar antiek

Inderdaad, u hoort het goed. TMC is kostbaar antiek. Kostbaar maar antiek niettemin. Wanneer was het de laatste keer dat je een papieren krant las? Of nieuws van een week oud? Niemand is geinteresseerd in de gebeurtenissen van vorige week. Niemand. Iedereen is geinteresseerd in de gebeurtenissen van dekomende minuut en de anticipatie er van. En laat dat juist het probleem zijn van TMC: verslaggeving met extreme vertraging.

Het grote wiel van vooruitgang dat in oudere tijden traag draaide is sneller beginnen te draaien. Juist door zijn snelheid kan het niet meer gestopt worden. Het is meegaan of vergaan. De snelheid is enorm. Alles is een swipe away, beschikbaar op de seconde. TMC is het tegengestelde van bovenstaande. Als het zelf er in slaagt om iets te publiceren.
Het platform is verouderd en beperkend. Bewijs? Speciale tekens zijn niet beschikbaar. Het duurt een week om uiteindelijk iets te publiceren waarna blijkt het niet eens nagezien te zijn op schrijf of spellingsfouten. Wat blijkt, de oplettende lezers schrikt op omdat er iets gepubliceerd is. Het is een analoge typemachine waarvan de inkt niet meer te koop is en het mechanisme weigert mee te werken.

TMC moet geprivatiseerd worden. Als het een oogmerk heeft op winst zullen de eigenaars het hervormen tot een eigentijds en toegankelijk medium dat opnieuw een rol op zich kan nemen als de vierde politieke macht. Als het winstgevend is zal het meer aandacht en tijd krijgen dan het verdient. En misschien net zoals Netflix beschikbaar zijn in HD met beeld en veel abonnementen. De toekomst is nu Federals. Privatiseer TMC!