Fortuna democratischer dan Guilderland?

Capitalie is het nieuwe wonderkind van de federatie. Het is nieuw, het is hip en zijn inwoners blijken dan ook nog eens zeer succesvol te zijn. Het sociale, economische en politieke experiment aan de overkant van de zee. En hoe durf ik dit te zeggen? Een land van criminelen, automatisch de opvolger van Digitalie progressiever en democratischer dan Guilderland? De opvolger van de oudste democratie in de federatie, cyberie? Ik durf het te zeggen, Guilderland is ˜backwards. Niet nieuw, niet hip en dan ook niet zo bijster succesvol.

Guilderland Paragraaf 1aGuilderland wordt geleid door een President die tijdens een door de Federal Government georganiseerde verkiezing democratisch gekozen wordt.

Capitalie Paragraaf 2aCapitalia wordt geleid door de Koning, de Voorzitter en de Burgemeester.

Meerdere leiders, enkel met hun eigen machtsgebied. Niet alleen heeft Guilderland maar 1 grondwettelijke leider, guilderland kan enkel hun administratie vervangen als de ronde voorbij. Als tijdens de ronde deze niet functioneert naar de wensen van de burgers is er geen mogelijkheid om deze te vervangen. De Koning kan vervangen worden door deze eenvoudig neer te schieten. Maar zegt u nu, niet iedereen is crimineel in Capitalie en kan dit doen? Inderdaad, maar dezelfde ongelijkheid bestaat in Guilderland. Criminelen mogen niet deelnemen aan de administratie.

Guilderland Paragraaf 6aWetsvoorstellen zijn voorstellen waarmee wijzigingen kunnen worden doorgevoerd in de wet. Een wetsvoorstel wordt aangenomen indien een meerderheid van de Regeringsleden voor het voorstel heeft gestemd, tijdens de daarvoor aangewezen stemperiode, middels het zeggen “voor of “tegen Een stemming duurt maximaal 48 uur en wordt geopend door de President of een door hem daartoe aangewezen RegeringslidCapitalie Paragraaf 1aCapitalia kent een Nationale Vergadering waaraan elke inwoner mag deelnemen. Paragraaf 1bDe Nationale vergadering van Capitalia overspant een volledige ronde.

Paragraaf 3Deelnemers van de nationale vergadering die stemmen hebben ook een actievepolitieke functie in Capitalia. Het is inwoners wel toegestaan deel tenemen aan de debatten en salaris te ontvangen voor deelname aan denationale vergadering zonder daarmee een actieve politieke functie tebezitten.

Zoals u het ziet, niet enkel heeft Capitalia directe democratie, het bestuur kent de volledige scheiding der machten. Op elk moment kan het wetboek in vraag gesteld worden door 1 enkele burger en ter stemming gebracht worden. Voor je deelname in de debatten en politiek word je zelf vergoed met een volledig salaris. Dit bevordert de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de deelnemers van de gemeenschap in Capitalie.

Capitalie Paragraaf 1bDe Koning is verantwoordelijk voor het spelplezier van de inwoners vanCapitalia door sociale activiteiten te ontplooien.

Zoals u kunt lezen heeft het staatshoofd een belangrijke functie gekregen door verantwoordelijk gesteld te worden voor de sociale cohesie van het land. Burgers blijven langer en verbruiken meers als er een zekere sociale cohesie heerst op de straten en pleinen. En dit ook met succes, de top 3 van de gepubliceerde statistieken hebben hun standplaats in Fortuna. Mensen verzamelen zich rond de gemeenschap ten gunste van de economie en hun plaats in de federatie. Dat blijkt ook uit het volgende:

Capitalie Paragraaf 2aIn het geval van (een poging tot) geweld op een persoon zonder criminele status gelden de volgende boetebedragen voor de dader:– 1500 I-Shell + 3% van de nettowaarde van de schutter op het moment dat de beschieting heeft plaatsgevonden in het geval het geweld werd toegedaan met behulp van een pistool (schieten);– 1000 I-Shell als een beroving heeft plaatsgevonden;– 150 I-Shell in het geval het geweld werd toegedaan met behulp van een plank (neerknuppelen).

Ondanks dat de staat en de gemeenschap draait rond criminaliteit biedt het bescherming aan niet criminelen. Het eet van twee verschillende gerechten en plukt daar de vruchten van. Dit heeft een enorme aantrekkingskracht en brengt nieuw kapitaal binnen. Het militaire industriele complex zorgt namelijk voor een groter verbruik en productie. Daarnaast beschikt daardoor Capitalie over een militair apparaat dat de buitenlandse markten beschadigd. Door ook een toegankelijke orde te scheppen waarvan de leden uitzonderlijke diensten hebben bewezen aan de gemeenschap motiveren ze de tot de kleinste individu om grote daden en verwezenlijkingen te verrichten en zo de gehele gemeenschap te verbeteren.Iedereen kan adel worden. Iedereen. Iedereen kan zijn sociale en economische positie verbeteren, als crimineel of niet crimineel. Het is een anocratie, een mix van democratie en autocratie. Een progressieve samenleving die zich zodanig goed heeft weten te organiseren dat het nu beschouwd wordt als het economisch wonderkind van de federatie.