Een interview met…

Auteur:Bruno Provenzano

Een interview met de Cyberische president Mr Geld. Veel leesplezier!

Hallo Mr Geld, hoe gaat het ermee?
Goed J
Hoe loopt de handel?
Redelijk, de laatste dagen iets minder omdat de ronde bijna is afgelopen, maar het gaat goed genoeg voor een top-20 plaats.
Mooizo, nu naar het echte werk. Hoe vond je dit politieke termijn gaan als president?
Het was om eerlijk te zijn een rustige periode, afgezien van de problemen met de FU en de handelsboycot van Digitalië was het een redelijk rustige ronde waar ik veel plezier van heb gehad als president.
Goed, wat was volgens jou het politieke hoogtepunt van deze handelsperiode?
Ik denk wel de debacle met Digitalië toen ze weigerden een haven te bouwen en we bijna kavelstaat problemen kregen. Uiteindelijk is dat op een goede manier opgelost en ik zie ernaar uit om volgende handelsperiode het nieuwe getuigensysteem te verwerken in onze maatschappij.
En het politieke dieptepunt?
Daar moet ik wel even over nadenken… het dieptepunt lag denk ik wel bij de FU toen ik aan de andere landen moest vertellen dat we eigenlijk niets zagen in hun plan om de FU te hervormen.
Oke, wat vond je van de Motie van Wantrouwen tegen je?
Dat was eigenlijk complete nonsens om eerlijk te zijn. Gelukkig vond het parlement dat ook.
Goed, wat vond je van de handelsboycot van Digitalië?
Afgezien dat we geen diamanten konden krijgen om de kavelstaat makkelijk omhoog te duwen, was het voor ons eigenlijk weinig van belang. Digitalië is geen miljoenenmarkt en het geeft ons eigenlijk het voordeel dat het aantal beschietingen enorm laag is.
Heeft Cyberië als land goed contact met Digitalië binnen de FU?
Binnen de FU zijn er eigenlijk vrij weinig landen die goede contacten met elkaar hebben, dus het antwoord is ‘nee’. In de FU gaan vertegenwoordigers vaak voor het belang van hun eigen land en echt goede contacten worden nauwelijks opgebouwd.
Doe jij dat ook?
Ik probeer het in ieder geval zo min mogelijk te doen en zoveel mogelijk in het belang van het spel te denken maar ik denk dat het voor buitenlanders misschien anders overkomt. Voor zover ik het zelf kan beslissen zou ik zeggen dat ik het niet doe.
Volgende handelsperiode weer president?
Als het aan mij zou liggen wel, ik vind president een hele leuke baan, maar het hangt altijd af van hoeveel stemmen we krijgen en ik hoop natuurlijk dat ND er zoveel mogelijk krijgt.
Bedankt voor je tijd!
Geen probleem, veel succes met je artikel!