Voorafje

Als je niet kunt handelen, ga je de politiek in. Vraag het bonanza maar. Vraag het mij maar. Vraag het -bijna- iedere raspoliticus maar. Maar vraag het niet aan Hubinho1 of A Lontra. Al kun je betwisten of zij als raspolitici kunnen worden bestempeld na het schrappen van politiek in Cyberië.

Zoals bekend ben ik na het verloren gaan van de politiek in Cyberië naar Digitalië verhuisd. Daar weet ik dan ook precies waar ik aan toe ben. Vorige periode had ik verwacht failliet geschoten te worden, maar dat gebeurde niet bij gebrek aan… aan alles eigenlijk. Geen handel, geen handelaren, en dus ook geen criminaliteit. Deze periode is de handel er zeer zeker wel -in El Peso althans- en zijn er ook handelaren. Het buitenland heeft deze periode mogen ervaren dat criminaliteit in Digitalië weer op de kaart staat.

Toch heb ik ook deze ronde overleefd. Een ras-Cyberiër, gecharmeerd van politiek geneuzel, zeikend over iedere scheet, te bang om iemand te schieten omdat dat m’n CoI-status in gevaar brengt, en dan ook nog hubinho inkavelen (vermeend!): dat zouden voldoende ingrediënten zijn om na 2 dagen finaal van de kaart geschoten te worden. En toch leef ik nog!

Sterker nog: een top-10-positie lijkt in het verschiet te liggen, met zo’n 300.000 I-Shell nettowaarde. Een zeer prettige uitkomst, en voor alle handelaren die denken dat ze in Digitalië niet kunnen overleven: geef het toch eens een kans! Monapoli zoekt nog een aantal actieve handelaren.

Toch is het hopen dat Digitalië binnenkort weer voluit gaat in haar aanslagen. Deze rust is voor de credituitgaven, en daarmee de financiering van onze Federatie, absoluut funest. De target voor deze periode is niet gehaald: nog niet de helft van de benodigde credituitgaven zijn gedaan.