Armen negeren crimineel verleden lijsttrekker

Auteur: Redactie

Met het behalen 5 zetels tijdens de afgelopen verkiezingen heeft de nieuw opgerichte Partij voor de Armen vriend en vijand verrast. Nog verbazingwekkender was het ongekende aantal stemmen (46) voor ex-farmer Vinny, die op de valreep zijn citizenstatus terug kreeg van de Veteranen Raad. Hiermee lijkt het rechtbankschandaal van enkele maanden geleden vergeten en vergeven (of niet bekend bij arm Cyberië).

Het doodgewaande Lijst Milou en de meer serieuze opponent Xperience behaalden beide 4 zetels in het nieuwe Parlement, dat na een zomerreces van ruim twee maanden in september weer van start gaat. Daarbij maakt Evolution (3 zetels) eveneens haar debuut en worden de stoelen verder gevuld met leden van Lijst Democratie (3 zetels). Grootste verliezer was dit keer LNP, met de onervaren FREDRED aan de leiding.

Bij de uitslagen van de burgemeestersverkiezingen bleek de eerder in deze krant gedane voorspelling uit te komen: de praatgrage burgervaders J_heemelaar en ramy the king ! behielden hun post dankzij een sensationele overwinning. Daarnaast behield ook de Monapolitaan Tha_gecko zijn belangrijke zetel.
Spannender waren de verkiezingen in Kronenburg, waar The Minic zijn concurrent en VR-collega Zofona nipt versloeg. In Zwollar lost goedkoopste de Guardian-dynastie af met een kleine zege op MoleM en ook in Bahthoevedorp bleef het lang spannend. Uiteindelijk mocht ex-President fchans2 op de meeste steun rekenen. In de kleinste steden ten slotte, El Peso en YenVille, was het een uitgemaakte zaak in het voordeel van bytertje en Miquel Alvarez, die beide in de afgelopen maand verlost werden van de cheater-status. Ook hier geldt dus: vergeten en vergeven.

Bij een relatief lage opkomst van 472 kiezers, keurde de kiescommissie slechts 12 stemmen af.

Leave a Reply