In Criminals we trust

Auteur: kleinez

Met het begin van deze handelsperiode komt hopelijk een eind aan de politieke chaos in en om Digitalië. Na vele maanden strijden en hopen beginnen we deze periode met een negenkoppige Senaat waarin beide Digitaliaanse steden vertegenwoordigd zijn. Vorige periode moest de Senaat het afleggen tegenover de Volkstribuun, de Senaat was nog jong, onbezonnen. Deze laatste wanhoopspoging van Cyberië om de Digitaliaanse onafhankelijkheid te stoppen is mislukt. Met verschillende gevoelens kijk ik terug op de laatste jaren, blij met deze ontwikkelingen, maar ook bedroefd om het feit dat hiermee een hoofdstuk in de geschiedenis van Digitalië afgesloten word. Deze maand zullen waarschijnlijk nog enkele belangrijke wijzigingen in het Digitaliaanse Wetboek aangebracht worden maar daarna zal er politieke rust zijn.

We zullen ons moeten richten op een nieuw doel, het opbloeien tot een economisch hoogontwikkelde natie bestaande uit twee steden. Eindelijk kan Digitalië groeien. De georganiseerde misdaad zal haar herintrede maken, de opvolgers van de maffiadynastie staan klaar. Met hen zal Digitalië in staat zijn om een economie op te bouwen drijvend op criminaliteit, zij zullen de verbinding zijn tussen verleden, heden en toekomst. Verschillende criminele organisaties zullen ontstaan die per organisatie een Vennootschap kunnen beheren om zodoende winst te maken en elkaar te beconcurreren in de kruit-, wapen- en diamantenbusiness. De handel zal zich als een olievlek uitbreiden tot andere producten. De machtigste criminelen zullen op deze manier veel invloed kunnen uitoefen op het land, maar met de versoepelde wapen- en letselwetgeving kan men elkaar makkelijk een halt toe roepen, dit stimuleert de handel in wapens en de cirkel is weer rond.

We stevenen af op een goed ingerichte maatschappij waar voor iedereen kansen liggen, criminelen en ‘eerlijke’ handelaren. En binnen niet zo’n lange tijd zal er een Digitaliaanse handelaar opstaan die het voor mekaar zal krijgen wat sinds handelsperiode 12 niemand meer gelukt is, eindigen met de hoogste nettowaarde behaald in Digitalië. Een gouden toekomst ligt in het verschiet. Later zullen wij oprecht trots kunnen zijn op de door ons opgebouwde cultuur waarin Digitalië zwarte periodes gekend heeft maar er door de inzet van vele vrijheidsstrijders, criminelen, burgers en niet te vergeten de maffia weer bovenop gekomen is. In Criminals we trust.

Leave a Reply