Onverwachte groei inwoner- aantal

Auteur: Redactie

Een jonge handelaar uit Brabant arriveert op het Eurodamse vliegveld en sluit zich direct aan bij de rij voor de toegangspoorten tot Cyberië. Hij heeft zich laten vertellen dat bij de start van de handelsperiode, afgelopen zondag, enkele honderden handelaren zich hier hadden verzameld in afwachting op hun startkapitaal en benzine. Eenmaal aangekomen bij de rij blijkt deze aanmerkelijk korter dan verwacht. Ook de busreis naar hartje Eurodam verloopt opvallend snel. Echter, aangekomen in Eurodam slaat de Nederlander stijl achterover. Ik had toch niet gevraagd om naar China te gaan!?

Na slechts 5 dagen van actief handelen is de hoofdstad van de bergstaat al voorzien van complete wegenstelsels, grenzend aan honderden winkels, huizen, parken en parkeerplaatsen. Het huidige actieve inwoneraantal van ruim 2500, beïnvloed door een nieuwe stroom buitenlandse studenten, breekt alle records van voorgaande periodestarts en veroorzaakt daarmee ook niveau verkooprecords. Veel startende ondernemers, vooral in de hoofdstad, ondervinden ook de nadelen van deze stormloop: verhoogde concurrentie, lagere marges en een druk bezette helpdesk.

Nieuwkomer Charmed_One: Omdat deze explosieve stijging niet was voorzien begint er toch enige paniek te ontstaan bij bepaalde handelaren, die hadden gehoopt op wat minder concurrentie. Nieuwe inwoners komen toch voornamelijk naar de hoofdstad om de beste te worden. Ook Kronenburg is flink aan het groeien, vooral omdat er erg veel olie in de grond zit daar. Het blijft echter zorgwekkend dat zoveel mensen naar Cyberië komen, is het land wel groot genoeg voor iedereen?

De zorgen worden gedeeld door de nieuwe Kronenburgse inwoonster Agnes: Nieuwkomers in Kronenburg kunnen het hoofd maar nauwelijks boven water houden. Reden is de vrij ingewikkelde samenleving in deze stad. De vele mogelijkheden die er zijn voor het produceren van goederen, het drijven van handel, en het samenwerken met anderen is maar nauwelijks te behappen voor de nieuweling. Tal van ervaren inwoners weten snel de weg te vinden naar de top, terwijl de nieuwkomers binnen de kortste keren hun geld hebben geïnvesteerd zonder daar winst mee te maken. Platzak begin je niets in deze stad. Agnes voegde hieraan toe dat de meeste handelaren met de nodige subsidies toch wat op kunnen bouwen.

De burgemeesters reageerden wisselend op de grote toestroom van gelukzoekers. De Eurodamse burgemeester en drievoudig Captain of Industry gelaarsdekat1 klaagde steen en been bij de Overheid over het te kleine mayorsmagazijn. Dit magazijn zou volgens de Eurodammer continu vol zitten met bomen en andere materialen voor de bouw van parken. De kavelstaat neemt in rap tempo af in de hoofdstad en noopt de burgemeester dagelijks meerdere parken aan te leggen. Andere burgemeesters hebben andere zorgen aan hun hoofd. Zo voert de Pesoaanse burgervader matthijsje een hevig offensief tegen de plannen van Minister van Veiligheid MoleM. De Bahthoefse mayor fchans2 kon door persoonlijke problemen korte tijd niet op het Gemeentehuis zijn, maar is inmiddels weer back in business. Overheidsmedewerkers verwachten hogere budgetten voor de steden tijdens de nieuwe budgetronde over anderhalve week.

Leave a Reply