Emigratie naar Virtua

Auteur: iamthebest4

Ik begon deze handelsperiode in Digitalië, echter vond ik de huidige sfeer in Digitalië niet aan mij besteed. Ik begon daarom met het plannen van mijn emigratie naar een ander land in de Federatie. Uit voorgaande handelsperiodes wist ik dat ik niet weer Cyberië moest proberen. Het hele systeem in Cyberië is namelijk gebaseerd op vriendjespolitiek en is niet bedoeld voor outsiders (en zeker niet ex-Digitalianen). Aangezien Ibisha Island ook niet meer te bezoeken valt, viel mijn keus dus al snel op Virtua.

Toen de verhuiswagens waren geregeld en mijn boottrip was geboekt, ging ik zo snel mogelijk richting Virtua. Eenmaal aangekomen viel mij op dat er een vriendelijke sfeer hing. Mensen verwelkomen nieuwe inwoners een stuk makkelijker dan in Digitalië en Cyberië. De gastvrijheid beviel mij wel en ik besloot daarom simpel te beginnen en vooral niet de hele handel op te eisen (zoals in Digitalië gebeurt). Ik ging in camera’s handelen en tot mijn verbazing verliep de handel redelijk goed ondanks dat mijn winkel zich in een zijstraat bevond. Natuurlijk zal hier het idee van vaste klanten bestaan, maar in mijn ogen bestaat dit toch minder dan in naburige landen.

Ondanks de positieve ervaringen die ik heb gehad, kan ik niet ontkennen dat er helemaal geen nadelen aan Virtua zijn. De vriendjespolitiek die ik (vooral) in Cyberië heb gezien heerst hier ook wel wat, vooral als je probeert ambtenaar te worden van het Nationaal Bestuur. Als een nieuwe inwoner solliciteert voor de functie FCS met motivatie en een oude inwoner doet hetzelfde zonder motivatie, dan wordt de oude inwoner gekozen. Dit viel mij toch wel tegen, tegenover de gastvrijheid die ik tot dan toe had gezien.
Het lokale bestuur daarentegen probeert bij het kiezen van officers ook nieuwe inwoners erbij te betrekken. Daarnaast functioneert in mijn ogen de politiek niet helemaal. Als er vragen worden gesteld, is de kans dat deze beantwoord worden zeer gering.

Tenslotte wil ik zeggen dat mijn emigratie naar Virtua een hele positieve ervaring was met een paar negatieve punten. Aangezien ik me niet laat leiden door het idee dat een land perfect kan zijn, heb ik besloten langere tijd in Virtua te blijven. Voor ieder ander die overweegt richting Virtua te emigreren: Pas je enigszins aan aan de cultuur die er heerst. Het idee dat Virtua Cyberië #2 is, klopt tegenwoordig helemaal niet meer en dus zul je je moeten leren aanpassen.