President overleeft Motie van Wantrouwen

Auteur: Joep Eerlijk

Een paar dagen geleden zag het er nog naar uit dat de Cyberische President Vincent – Turner niet lang meer zijn beroep zou uitoefenen. Een beleidsmotie tegen hem werd met 7-5 ondersteund door het Parlement, en in een rechtzaak tegen hem was geëist dat hij ontslagen moest worden. Het liep echter geheel tegen de verwachtingen in.

De maker van de beleidsmotie, m1n1conomy, vond dat Vincent – Turner zijn werk niet goed deed. Na de herverkiezingen had Nationaal Cyberie (NC) een nipte overwinning gehaald. Er kwamen slechts 3 Parlementsleden van NC in het Parlement. In de wet staat dat de grootste partij de President levert, Vincent – Turner was dus nog terecht president. Ondanks dat eiste Parlementslid m1n1conomy dat Vincent – Turner herverkiezingen uitschreef. Aan reacties in het Parlement was te merken dat meer mensen dat vonden. Als gevolg daarvan diende m1n1conomy een beleidsmotie in om Vincent – Turner over te halen een herverkiezing uit te schrijven. Deze bleef echter weigeren herverkiezingen uit te schrijven. Doordat er een meerderheid was gehaald bij de beleidsmotie en Vincent – Turner nog steeds niet een herverkiezing uit wilde schrijven ging m1n1conomy over tot het indienen van een Motie van Wantrouwen.

Aangezien de beleidsmotie ondersteund was door een meerderheid van het Parlement, was een meerderheid voor de Motie van Wantrouwen te verwachten. Het pakte echter anders uit; de Motie van Wantrouwen werd door een meerderheid (7 tegen, 6 voor) van het Parlement afgewezen. Vincent – Turner kon dus toch als President aanblijven. Critici beweren dat Vincent – Turner veel gelobbyd heeft bij de Parlementsleden. Er zou zelfs smeergeld in het spel zijn, wat echter niet bevestigd werd door officiële bronnen.

De rechtzaak tegen Vincent – Turner ging over iets heel anders. De President zou namelijk homo`s gediscrimineerd hebben in de Federal Embassy. Dit in reactie op homohuwelijken die in vorige handelsperioden voltrokken werden in ditzelfde gebouw. De rechter vond het echter een te zware straf om hem te ontslaan, maar oordeelde wel dat de gedaagde schuldig bevonden was en veroordeelde hem tot 150 ish boete voor discrimineren.

De geloofwaardigheid van zowel het Parlement als de President is door dit voorval echter behoorlijk beschadigd. Vincent – Turner liet weten dat hij het in Cyberië niet meer uithoudt en na de vulkaanuitbarsting zal verhuizen naar het naburige land Digitalië. Onofficiële bronnen melden echter dat hij onder een schuilnaam in Cyberië blijft, en dat hij Roebelarendsveen met zijn familie wil gaan veroveren.

Leave a Reply