Herverkiezingen versplinteren Cyberië

Auteur: Eindredacteur

Het plan om het Cyberische politieke systeem te hervormen laat nog even op zich wachten. In plaats daar van zijn er herverkiezingen gehouden voor het Parlement om het chronische tekort aan participanten in de Cyberische politiek recht te trekken. Voor het eerst in lange tijd deden een recordaantal aan partijen mee aan de verkiezingen; 7 maar liefst, waarvan 6 de kiesdrempel haalde.

De herverkiezingen hebben er echter voor gezorgt dat het zwakke politieke klimaat van Cyberië nog verder versplinterd is dan ze al was. Een goed aantal nieuwkomers zullen de komende weken het blauwe pluche bezetten en recht proberen te breien wat nog recht te breien is. Hoewel de uitslag al vorige week zaterdag bekend was zijn er pas afgelopen week spijkers met koppen geslagen met betrekking tot de samenstelling van het Parlement.

Aan voorstellen en discussies is in ieder geval geen gebrek meer. Helaas zijn het vooral de oude rotten in het vak als Do_we, aerovlot en Secret Admirer die actief zijn, de rest mengt zich slechts sporadisch in de discussies welke tot nog toe nogal braaf zijn.

Leave a Reply