Landen vinden eindelijk volwassenheid:
Een terugblik op deze handelsperiode

Auteur: Redactie

Hoewel Cyberië vroeger, als enige land, de zaken op een volwassen manier aanpakte, leek ook dit land de laatste maanden meer op een puber dan een volgroeide man. En daarbij kon het ooit glorieuze land zich perfect meten met de twee andere staten, die slechts leken te bestaan bij de gratie van een select groepje sociaal actieve personen. Maar dat verandert.

Virtua lijkt zich het sterkst te ontwikkelen. De eeuwige underdog van de Federatie heeft eindelijk de rust gevonden om op een volwassen manier een goed bestuur neer te zetten; met de introductie en ontwikkeling van de American Party is er een waardige partij neergezet naast het al bestaande en bij vlagen actieve DuFF, en bovendien lijkt de Virtuaanse Rechtbank in staat om politiek beladen processen in alle eerlijkheid en objectiviteit te kunnen afhandelen.

Ook Digitalië blijft groeien. Koning marcelbuter gaf de kroon over aan Peedy, nadat hij besefte dat hij niet genoeg wist van de cultuur om koning te zijn, en het Digitaliaanse bestuur lijkt haar eeuwige zeuren op de Overheid opzij te hebben gelegd. Daar is een cultuur van volwassenheid en redelijkheid voor in de plaats gekomen; de basis voor de stabiele en onafhankelijke vrijstaat die Digitalië zo graag wilt zijn.

Het grootste land van de Federatie, Cyberië, lijkt ook weer terug te zijn op de goede weg. Voor het eerst sinds tijden gaan de discussies in het Parlement weer over constructieve verbeteringen in wet, bestuur en handel.

Een woordvoerder van de Federals gaf de volgende reactie:

Wij zijn blij verrast met de groei van de drie landen. Zij hopen dat zij in de loop der tijd ook steeds minder nodig zijn; de Federatie is immers van haar inwoners, en wij horen daar slechts een kleine rol in te spelen. We zien het dan ook als een van onze doelen om de landen steeds meer onafhankelijkheid toe te staan in hun bestuur.

Leave a Reply