Cybitalië

Auteur: bonanza

Een nieuw land, daar lijkt het op. Op 24 september rond 21 uur ‘s avonds kondigde Peedy, de pas gekroonde koning van Digitalië, aan dat Cyberië en Digitalië zouden samenvloeien tot één land. De Federal Government, Richard en Geert zouden werken aan een nieuw politiek systeem dat in het nieuwe land geïnstalleerd zou worden. Van beide culturen zou het beste worden overgenomen.

Sommige mensen steunden het voorstel onmiddellijk om zo het dalende inwoneraantal op te vangen. Anderen schreeuwden dan weer moord en brand omdat op die manier twee goede culturen zouden verdwijnen. Cyberië als het logge politieke, democratische land en Digitalië als het koninkrijk met zeer veel vrijheden op gebied van criminele acties.

Maar velen relativeren de zaak en daar hebben ze alle redenen toe. Tot hiertoe lijkt alleen Peedy zelf op de hoogte te zijn van de inhoud van de gesprekken. Hij zei dat hij in gesprek is geweest met Wouter, Federals, Richard en Geert. Dat is zeer bizar omwille van verschillende redenen.

Ten eerste komt de Federal Government niet erg vaak buiten zijn huis, en de kans dat hij dus nu veel tijd zal steken in het nieuwe systeem is eerder klein.

Ten tweede zijn Geert en Richard onlangs verbannen uit de Federatie wegens een onsmakelijke grap. Het zou dus wel zeer vreemd zijn dat net die twee dan mogen meewerken aan het nieuwe project.

Ten derde beklemtoonde Peedy dat het een fusie zou zijn en geen overname van Digitalië door Cyberië. Dan is het natuurlijk de vraag waarom een regeringsvertegenwoordiger van het ene land wel aanwezig zou zijn en een vertegenwoordiger van het andere land niet. De Cyberische regering liet immers onmiddellijk blijken van niets op de hoogte te zijn en beloofde een onderzoek naar de echtheid van deze geruchten te voeren.

En last but not least, de Federals zelf weigeren elk commentaar omtrent het onderwerp, wat er duidelijk op wijst dat ze niets van het project afweten. Anders hadden ze zelf al lang meer informatie gegeven.

Voorlopig lijkt het dus allemaal één grote grap en moeten we er niet al te veel geloof aan hechten. Van zodra de Federals het bericht bevestigen, liggen de kaarten anders en kan er wel sprake zijn van mogelijke plannen. Tot het zover is zullen we het moeten doen met onze bestaande landjes. En gelukkig maar: oost west, thuis best.

Dit maakte Peedy later bekend:

Yess!

Mijn verhaal over de fusie was complete onzin.

Geweldig hoeveel mensen erin trapten, en kom nu niet allemaal aanzetten: “ik wist het wel deed maar alsof”.

Federal Manager die ineens druk was op straat met allemaal mensen die hem vroegen of het waar was.

Heerlijk, zo`n vermaak.

Bedankt voor jullie vertrouwen!

Leave a Reply