Familie, daar waar ik me thuis voel

Auteur: bonanza

Loont het nog om een familie op te starten? Die vraag stelde ik me toen bekend raakte dat Vinny en Vincent Turner weer zouden worden toegelaten tot de federatie. Zij kondigden uiteraard onmiddellijk aan dat ze de familie Alvarez weer nieuw leven wilden inblazen. Als we nu even naar hun verleden gaan kijken, dan hebben ze inderdaad enkele dingen bereikt door te werken in teamverband. Zo hebben ze veel leden gehad die mayor werden van YenVille, politiek actief waren en uiteraard behaalden ze ook enkele economische successen.

In de meeste familie`s is er een politieke toplaag die de leiding van de groep bepaalt en kan die toplaag rekenen op de steun van een brede basis. Die toplaag is nu terug aanwezig; Vinny en Vincent Turner. Maar bezitten ze nog wel over diezelfde macht die ze enkele jaren geleden hadden? Enkele dagen geleden kwam immers het bericht dat ze wel werden toegelaten in de federatie, maar nog niet politiek actief mochten zijn. En net daar lag een groot deel van hun macht.

Maar ook de basis is flink uitgedund. Veel van de vroegere Alvarez-leden hebben zich intussen onder het volk gemengd en kunnen het niet meer maken om zich aan te sluiten bij de familie. Een ander deel van hun vroegere leden zijn dan weer sinds lange tijd niet meer aanwezig geweest en zullen dat in de nabije toekomst ook niet doen. Nieuwe leden aanwerven is dus de boodschap. Maar in hoeverre zijn mensen nog bereid om mee te werken in een familieverband waar de grote leiders steeds met de eer gaan lopen? Het zijn zij immers die alle successen claimen.

De rol van een familie ligt dus eerder op het sociale vlak. Mensen willen van nature steeds tot een groep gerekend worden. En net dat is het gevoel dat een familie creƫert. We werken samen aan iets dat uiteindelijk zal leiden tot succes.

Maar wanneer we de familie nu vanuit een objectief standpunt bekijken, kunnen we aannemen dat de kans dat ze nu weer succesvol gaan zijn, erg klein is. De macht van de toplaag ontbreekt en de steun van de brede basis is nog ver zoek.

Leave a Reply