Van vergaane glorie tot vergeten ruïnes (1)

Auteur: COE

Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van de Federatie neemt de TMC-redactie haar lezers mee naar markante aspecten uit het verleden. In deze editie: de verdwenen stad YenVille.

Het dorp YenVille stond bekend om zijn prachtige natuur, grondstofrijke bodem en hoge prijzen. Het was een stadje waar rijke Cyberiërs graag een buitenhuis lieten bouwen om in het weekend te genieten van de rust. Naast buitenhuisjes en Farmerrari’s bood het dorp ook een thuishaven aan de (destijds) machtige maffiafamilie Alvarez.

Wonen in YenVille had echter zo zijn prijs, een kavel kostte er liefst 120 ISH. Mede door de hoge kavelprijs bracht de stad in de handelsperioden 16 tot en met 36 geen enkele winnaar voort. Wel wisten tien inwoners een top10 klassering en 20 inwoners een top20 klassering veilig te stellen.

In de 33ste handelsperiode sloeg het noodloot toe. Een van de vele oorlogen tussen Cyberië en Digitalië werd de stad uiteindelijk fataal. Aanvankelijk leek Cyberië aan de winnende hand, een interventie door Japanse militairen (bondgenoten van Digitalië) keerde het tij. Wat er aan het einde van de oorlog precies gebeurde, is tot op de dag van vandaag onderwerp van discussie. Het enige wat vaststaat is dat toenmalig president bonanza een vredesakkoord tekende waarop YenVille verdween.