Mexicaanse gangsterbende in El Peso

Auteur: de redactie

In Mexico staan hij bekend als El Arana (‘de Spin’): Ricardo Mendoza, de oudste van de familie die in heel Midden-Amerika gevreesd wordt. Na een celstraf van 8 jaar wegens doodslag meldde hij zich, vergezelt door zijn jongere broers, aan bij de overheid van El Peso. Mendoza is naar eigen zegge een ‘handelaar in rechtvaardigheid’. Zijn criminele verleden was voor burgemeester Gonzalez geen reden om hem de toegang te weigeren. “In Cyberi´┐Ż gelden andere wetten en andere normen. Waarom kan een ex-crimineel geen goede ondernemer zijn?” aldus Gonzalez, die eerder aangaf dat El Peso een stad wordt waar vrijheid in haar zuiverste vorm nagestreefd wordt. In januari moet blijken of deze ontwikkeling zich voordoet. Met haar geringe oppervlak is El Peso, en Mendoza, erbij gebaat dat niet alle nieuwe inwoners voor de vrijheid kiezen. Gonzalez: “El Peso is een dorpje met een hoge sociale controle. Laten we dat zo houden”.

Leave a Reply